Στεφάνι στον υγρό τάφο του καταδρομικού «’Ελλη», από τον Πρωθυπουργό

by Expertnews.gr

Στεφάνι στον υγρό τάφο του καταδρομικού «’Ελλη» που βυθίστηκε στις 15 Αυγούστου του 1940, ανήμερα της Γιορτής της Παναγίας, από το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο» έριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για την επέτειο του τορπιλισμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητούμενο η ενότητα – Θα σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι η ενότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα παραμείνει στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη για να υπερβούν τις δυσκολίες.
«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι και τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί.

«Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτή την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Θα σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με πίστη θα μείνουμε πιστοί στον που έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής».

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Τήνο στις 9 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός ‘Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο “Μυκόνιος” όπου μετά την ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών, ο κ.Μητσοτάκης απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού “Έλλη” ρίχνοντας ένα δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα.

Στη συνέχεια μετέβη στο Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.Δωρόθεου.


NEWS