Σγχαρητήριά του Πρωθυπουργού, στον Αλέξανδρο Γκιννή, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο

by Expertnews.gr

Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι έγινε ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής.


Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξανδρο Γκιννή, τον πρώτο Έλληνα που κατακτά μετάλλιο σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!

 

Στις 4 Φεβρουαρίου ο γεννημένος στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένος σε Αυστρία και Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής, χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη της σημαντική διάκριση σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι, κατακτώντας την 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Σαμονί της Γαλλίας.

Ο 28χρονος πρωταθλητής έγραψε σήμερα μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των ελληνικών χειμερινών αθλημάτων, καθώς στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας πήρε την 2η θέση από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ενώ ο Γκιννής με 1:40.10 ήταν δεύτερος και τρίτος ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Γκιννής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα κι έφυγε σε ηλικία 12 ετών. Έγινε ο πρώτος που κατέκτησε 2η θέση σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα/αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

 

NEWS