Σε κοινές πρωτοβουλίες το υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής

by Expertnews.gr

Σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν με αφορμή την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης προχωρούν το υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αυτό συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία σε συνθήκες πανδημίας αποτελούν τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: Στόχος των κοινών πρωτοβουλιών είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της Περιφέρειας και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο μιας επιτυχημένης ελληνικής προεδρίας, στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν άλλωστε και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πλέγμα ενεργειών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι αυτές περιλαμβάνουν κοινές εκδηλώσεις κοινωνικού, επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε: «Με την Περιφέρεια Αττικής ενώνουμε δυνάμεις. Με κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το υπουργείο Εξωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη για να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η υγεία και πολιτισμός. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, ενώ ενισχύει το πολιτιστικό κεφάλαιο και υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και του θεματικού τουρισμού».

«Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Ο Γιώργος εκτός από καλός φίλος είναι και σημαντικός σύμμαχος στην επιτυχημένη διοργάνωση της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συζητήσαμε προτάσεις και σχεδιάσαμε κοινές δράσεις. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.


NEWS