Σε εξέλιξη, η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ιαπωνία

by Expertnews.gr

Φωτογραφία: Συνάντηση του Νίκου Δένδια, με τον ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας Y. Hayashi.

Οι διμερείς και οι ευρω-ιαπωνικές σχέσεις, η συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, τον Ινδο-ειρηνικό και τα Δυτικά Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Χαγιάσι Γιοσιμάσα, στο Τόκιο.

Η κοινή προσήλωση στo Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας συνδέει Ελλάδας και Ιαπωνία, υπογραμμίζει, ο Νίκος  Δένδιας.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο (και πρώην ΥΠΕΞ), Τάρο Κόνο και μέλη της Ιαπωνο-Ελληνικής Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας.

«Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της διμερούς συνεργασίας στους τομείς επενδύσεων, τουρισμού και άμυνας», αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, οΈλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό.

NEWS