Ο ΤΣΙΠΡΑΣ έχει επιβάλλει 10 δισ. μέτρα, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ

by Expertnews.gr

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ.Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τη συνέντευξή του, τονίζοντας πως «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις, οι Έλληνες είδαν έναν πρωθυπουργό που ήταν η σκιά του».
Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για τη «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Μάλιστα, ως παράδειγμα έφερε τον προϋπολογισμό του 2017 όπου η κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7 και τελικά ήταν 1,5 ενώ το 2018 με πρόβλεψη 2,5 ήταν 1,9.
Επίσης, η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα και για τις παροχές, λέγοντας πως έχει επιβάλλει 10 δισ. μέτρα, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ.
Όσον αφορά την ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος όταν μιλά, όπως είπε, για επενδύσεις, τις οποίες είχε πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη και Παππά» καθώς, όπως τόνισε, έκανε πως δεν άκουσε. «Ρωτάμε ξανά. Σε ποιές τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Τί ακριβώς φοβάται;», διερωτήθηκε η κ. Ζαχαράκη κα πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός είπε και μια αλήθεια, μας αποκάλυψε πως είναι διάτρητος. Σε αυτό δεν θα τον αμφισβητήσουμε».
Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι ένα μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του. «Η ΝΔ το καταψήφισε. Όσα είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας είναι απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα», είπε παρουσιάζοντας τη δήλωση του Γιούρογκρουπ της 5ης Απριλίου όπου και τονίζεται πως οι ελληνικές αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, ιδίως, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος».
«Η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει το αφορολόγητο», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τη χαρακτήρισε σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο, τονίζοντας πως η ΝΔ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη. «Οποιαδήποτε πολιτική πίεση θα πρέπει να σταματήσει και αναμένουμε αυτά που θα συμβούν. Δεν θα σταματήσουμε, όμως, να λέμε ότι είναι μια υπόθεση που η κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά και το επιχείρημά τους έχει καταπέσει», είπε.
Αναφορικά με το αξιόχρεο της χώρας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν απάντησε γιατί τα επιτόκια της χώρας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια. «Η χώρα μας παραμένει υπό της επενδυτικής βαθμίδας. Οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις, η επικείμενη εκλογική νίκη της ΝΔ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας πλησιάζει», τόνισε.
Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον ΟΠΑΠ και τον Ιππόδρομο χαρακτηρίζοντάς την ως «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» καθώς, όπως είπε, ο υπουργός άλλαξε εκ των υστέρων τους όρους του διαγωνισμού. «Καλούμε Τσακαλώτο και Τσίπρα να πάρει πίσω την τροπολογία που συμφέρει επιχειρηματίες, που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου», δήλωσε.

NEWS