Ντόναλντ Τράμπ : Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός

by Expertnews.gr

Ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι  νεκρός μετά από  αμερικανική επιχείρηση στη Συρία. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών αυτοκτόνησε μόλις συνειδητοποίησε ότι διεξαγόταν επιχείρηση εναντίον του. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο αλ-Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε και μαζί του σκοτώθηκαν και τρία από τα παιδιά του, ανατινάσσοντας ένα γιλέκο αυτοκτονίας καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ τον περικύκλωσαν μετά από μια «επικίνδυνη και τολμηρή» επιδρομή. «Ήταν ένας άρρωστος και άθλιος άνθρωπος», είπε ο Τραμπ, «και τώρα έχει φύγει». Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

Η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως έγινε γνωστό, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους. «Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή που κατέληξε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την τηλεοπτική ομιλία του από τον Λευκό Οίκο με την οποία ανακοίνωσε τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

«Ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη πως η επιδρομή δεν αλλάζει την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Στις αμερικανικές δυνάμεις περιλαμβανότανη επίλεκτη Delta Force, δήλωσε στο Ρόιτερ αμερικανός αξιωματούχος.
Ο μόνος που τραυματίσθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις ήταν ένας σκύλος, είπε ο Τραμπ.
NEWS