Νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Κενυάης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο με χρόνο 2:10:34”, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο! Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Κιλίμο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιτσάνα.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.
Ο Κενυάτης Κίπτο είναι ο νικητής του εφετινού, 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας.
Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.
Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα.
Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.
Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς τρεις Έλληνες δρομείς τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης.
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 2:22:37” τερμάτισε 7ος στην τελική κατάταξη σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Μαραθώνιο που μετείχαν ελίτ δρομείς, όπως ο νικητής Κίπτο, ενώ παράλληλα ο Έλληνας κορυφαίος δρομέας τερμάτισε πρώτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
8ος στην τελική κατάταξη και δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με χρόνο 2:23:34”, ενώ στην 9η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μίνος με χρόνο 2:23:56”, καταλαμβάνοντας παράλληλα την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ιδιαίτερα όμορφη ήταν η στιγμή που και οι τρεις Έλληνες δρομείς αγκαλιάστηκαν στη γραμμή τερματισμού.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΕΚΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
- Κίπτο (Κένυα) 2:10:34”
- Κιλίμο (Κένυα) 2:12:36”
- Μουχιτίρα (Ρουάντα) 2:12:36”
- Κιτσάνα (Κένυα) 2:14:23”
- Tσέριγιουτ (Κένυα) 2:17:09”
- Τσούμπα (Κένυα) 2:18:51”
- Καραΐσκος (Ελλάδα) 2:22:37”
- Πιτσώλης (Ελλάδα) 2:23:34”
- Μίνος (Ελλάδα) 2:23:56”
- Κορνέσκι (Ρουμανία) 2:24:36”

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς η Γκλόρια Πριβιλέτζιο του Γ.Σ. Γλυφάδας τερμάτισε στην τρίτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 2:43.19” (42η στη γενική κατάταξη).
Παράλληλα η ελληνίδα δρομέας ήταν η νικήτρια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη περνώντας πρώτη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:31.52 και αφήνοντας δεύτερη την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, την Κενυάτισσα Πέρες Γιέπτσιρτσιρ (2:32.19), με την οποία μονομάχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

