Νέοι εξελιγμένοι κινητήρες με την πιο πρόσφατη ήπια υβριδική τεχνολογία 48 V διαθέτει η BMW X7

by Expertnews.gr

Η BMW X7 γρήγορα εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο μοντέλο της BMW στην πολυτελή κατηγορία. Έχει αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς, διαθέτει πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τις τρείς διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ένας νέος, V8 βενζινοκινητήρας 4.4 λίτρων που προορίζεται για την κορυφαία έκδοση BMW X7 M60i xDrive. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo και η πολλαπλή του κινητήρα με εξαγωγές που συνδέονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές του V που σχηματίζουν οι κύλινδροί του, εξασφαλίζουν ομαλή καμπύλη απόδοση σε συνδυασμό με ισχύ 530 ίππων και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Επίσης, ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τελευταίας γενιάς κάνει το ντεμπούτο του στην BMW X7 xDrive40i. Υιοθετεί πληθώρα καινοτομιών για τη διαδικασία καύσης, την ανταλλαγή αερίων, τον έλεγχο βαλβίδων, τον ψεκασμό και το σύστημα ανάφλεξης που βελτιώνουν τόσο την απόδοση όσο και την οικονομία. Η ισχύς του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 47 ίππους έναντι της προηγούμενης μονάδας φτάνοντας στους 380 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 70 Nm, στα 520 Nm και μπορεί να φτάσει τα 540 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Τέλος, αναβαθμίσεις έγιναν και στον εξακύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα της νέας BMW X7 xDrive40d, με στόχο βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος μετάδοση κίνησης είναι 352 ίπποι και η ονομαστική ροπή του diesel κινητήρα είναι 700 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 720 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών κινητήρων είναι η ενσωμάτωση της νέας γενιάς ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Αυτή η μορφή εξηλεκτρισμού περιλαμβάνει μία μίζα-γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 12 ίππων και έξτρα ροπή 200 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint.

NEWS