Μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για το Πάσχα

by Expertnews.gr

Τιμώντας το Πάσχα των Ορθοδόξων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν απηύθυνε με δήλωσή του ευχές  στους Ορθόδοξους πιστούς ανά την υφήλιο. Ο κ. Μπάιντεν στο μήνυμά του κάνει αναφορά στη θρησκευτική ελευθερία, τονίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ανά τον κόσμο».

Αναλυτικά, το μήνυμα του προέδρου κ. Μπάιντεν:

«Η Τζιλ κι εγώ εκφράζουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας οι οποίοι γιορτάζουν το Πάσχα.

Με αυτή την ευκαιρία της χαράς και της ανανέωσης οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο χαίρονται το θαύμα της Ανάστασης και επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις τους στις πνευματικές αξίες και υπηρεσίες σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Επίσης, αυτή είναι η εποχή της θύμησης – της τιμής της θυσίας του Χριστού που έκανε για τον κόσμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους στην Ορθοδοξία οι οποίοι διώκονται για την Πίστη τους και σε εκείνους οι οποίοι διατελούν υπό απειλή σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τη λατρεία του. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ανά τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και τόσοι άλλοι άνθρωποι της Πίστεως έχουν για μία ακόμα φορά διαμορφώσει τις θρησκευτικές παραδόσεις προκειμένου να προληφθεί η διάδοση της πανδημίας Covid –19. Μπορούμε επίσης να προσβλέπουμε στο μέλλον με ελπίδα. Χάρη στην ηγεσία αναρίθμητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και τόσων πολλών ανθρώπων της Πίστεως, η πρόοδος την οποία σημειώνουμε στη μάχη μας εναντίον του ιού θα μας επιτρέψει σύντομα να επιστρέψουμε στις αιώνιες και αποθησαυρισμένες παραδόσεις του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα Ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά τον Κόσμο οι οποίοι γιορτάζουν τον Αναστάντα Χριστό και τη νίκη του φωτός εναντίον του σκότους»

NEWS