Μ. Σχοινάς: Έχουμε συμμετρική έκθεση στον κίνδυνο και η απάντηση πρέπει να είναι και αυτή συμμετρική

by Expertnews.gr

Για το τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας και τις προσδοκίες που μπορεί να διατηρεί η Ελλάδα μίλησε αποκλειστικά στο MEGA ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως τόνισε «στην Ευρώπη έχουμε σήμερα μια συμμετρική έκθεση στον κίνδυνο και η απάντηση πρέπει να είναι και αυτή συμμετρική».

«Οπωσδήποτε χρειάζεται ένα δίκτυ ασφαλείας, ένα ταμείο, θα βρούμε τον όρο να το περιγράψουμε, αλλά ουσιαστικά αυτό που συζητάνε τώρα οι ΥΠΟΙΚ είναι πώς θα χτίσουν μια επαρκή διάσταση οικονομική μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας» υποστήριξε.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «μπορεί να βασίζεται σε μια πολύ γενναιόδωρη αναδιάταξη και ευλυγισία των κανονισμών των διαρθρωτικών ταμείων, που είναι ζεστό κοινοτικό χρήμα για τη χώρα. Εγώ το υπολογίζω στα 6 δις ευρώ μόνο για φέτος. Και φυσικά για το οτιδήποτε προκύψει από το ESM».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για αυτό το τελευταίο, που η συζήτηση στο Eurogroup θα συνεχιστεί και αύριο, νομίζω ότι λίγοι αμφιβάλλουν ότι στο τέλος της διαδικασίας αυτής δεν θα υπάρχει αιρεσιμότητα έτσι όπως την ξέραμε στους μνημονιακούς καιρούς».


NEWS