Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο.

by Expertnews.gr

Μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών πολιτικών και στον τομέα της παιδείας, ο κ. Μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών πολιτικών και στον τομέα της παιδείας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέτοντας έναν νόμο-σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης. Αυγενάκης.
Και πρόσθεσε: «[Πρόκειται για] ένα νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης. Ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει κάθε πανεπιστήμιο -το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση- με την αγορά. Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί ακαδημαϊκά τμήματα δύο ταχυτήτων». Επιπλέον ανέφερε: «Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής της στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Ως Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο πάει να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα».Γαβρόγλου διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης. Αυγενάκης.
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης. Ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει κάθε πανεπιστήμιο -το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση- με την αγορά. Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί ακαδημαϊκά τμήματα δύο ταχυτήτων». Επιπλέον ανέφερε: «Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής της στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Ως Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο πάει να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα».

NEWS