Η τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

by Expertnews.gr

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε χθές στην τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και απένειμε τα ξίφη στους νέους ανθυπολοχαγούς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής:

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή απένειμα τα ξίφη στις νέες και νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από τη Σχολή αυτή που κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας έχουν αποφοιτήσει διαχρονικά λαμπροί αξιωματικοί που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας όταν κλήθηκαν να προασπίσουν την εδαφική της ακεραιότητα.
Σήμερα ο ρόλος των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι Ευέλπιδες εκτός από θάρρος, αρετή, άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και δημοκρατικό φρόνημα πρέπει να έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύνθετες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής. Είμαι σίγουρη πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί και το σύνολο του προσωπικού έχουν όχι μόνο πλήρη συνείδηση της αποστολής τους αλλά και την ικανότητα να τη φέρουν σε πέρας σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δυσχερείς και αν είναι αυτές.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 231 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα (166 άνδρες, και 25 γυναίκες), 36 άνδρες από την Κύπρο, τρεις άνδρες από την Αρμενία και ένας άνδρας από τη Βοσνία.

Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 156 εκ των οποίων 136 άνδρες και είκοσι γυναίκες ενώ 35 στα Σώματα εκ των οποίων τριάντα άνδρες και πέντε γυναίκες.


NEWS