Η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος.

by Expertnews.gr

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης, Κώστας Φραγκογιάννης και αξιωματούχοι των δύο χωρών, παρουσιάστηκαν ο αναπτυξιακός νόμος και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος» είπε ο κ. Γεωργιάδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τον κ. Ρος υποδέχθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 15:15 ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου θα έχει συνάντηση και με τον τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος και οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου και αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ.


NEWS