Η ΠτΔ, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»,με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας.

by Expertnews.gr

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη την Παρασκευή σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μητέρες και παιδιά του ξενώνα του συλλόγου, καθώς και μητέρες γιατροί και νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού άκουσε τις προσωπικές ιστορίες μητέρων με άρρωστα παιδιά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν έχω να προσθέσω πολλά μετά από τις συγκλονιστικές και συγκινητικές ιστορίες που ακούσαμε.

Στην εποχή μας έχουν προστεθεί πολλές παγκόσμιες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ωστόσο ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι ίσως η πρώτη γιορτή που θυμόμαστε όλοι από παιδιά, η πιο ισχυρή. Γιατί για τον καθένα από εμάς, για την καθεμία, η μάνα του είναι κάτι μοναδικό. Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο θέμα υγείας, για τη μεν μάνα το παιδί της είναι η ίδια της η ζωή, αλλά αυτό που είναι τόσο κρίσιμο για τα μικρά παιδιά, που καλούνται να δώσουν μια δύσκολη μάχη στο ξεκίνημα της ζωής τους, είναι ο ρόλος της μάνας. Η πολύτιμη προσφορά των γιατρών είναι βέβαια δεδομένη, η συνεισφορά της επιστήμης είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και ευτυχώς σώζονται ζωές. Ο ψυχολογικός όμως παράγοντας, το δέσιμο κάθε πλάσματος με την μητέρα του, έχει τεράστια αξία. Η συμβολή της Μονάδας είναι σπουδαία, όπως και άλλων αντίστοιχων, αλλά στην ουσία είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε, και μάλιστα με τόσο σημαντικό έργο, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να συνυπάρχουν οι μανούλες, να φιλοξενούνται, να έρχονται από την επαρχία κι από άλλα μέρη, να υποστηρίζονται με πολλούς τρόπους. Γιατί ποιος μπορεί από εμάς να σκεφτεί τι περνάει μια μάνα όταν το παιδί της έχει να δώσει μια τέτοια μάχη;

Πιστεύω απόλυτα ότι σήμερα είστε εσείς όλες που πρέπει να τιμήσουμε. Σας εύχομαι καλή δύναμη, μακάρι να βγείτε όλες νικήτριες. Είμαι βέβαιη ότι ήδη έχετε νικήσει, γιατί είστε τόσο δυνατές ώστε να σηκώνετε αυτό το φορτίο. Ήταν μοναδική και εξαιρετική η ιστορία που μας είπε η Άννα (δότρια). Μπράβο συνεπώς και στους δότες, που έχουν τον ηρωισμό να βοηθούν. Ήταν πραγματικά συγκλονιστικά όσα έζησα σήμερα και είμαι ευτυχής που είμαι εδώ. Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη και γρήγορα όλα τα παιδιά στο σπίτι τους. Ευχαριστώ πολύ».
NEWS