Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

by Expertnews.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση απο τους βουλευτές της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Απόστολο Βεσυρόπουλο, με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία.
Η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
«Η Κυβέρνηση των 29 νέων φόρων, των κατασχέσεων σε 1,2 εκατ. Έλληνες πολίτες και των μαζικών πλειστηριασμών πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την εσωτερική στάση πληρωμών», αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν πως «το αποτέλεσμα της πολιτικής των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων είναι η ισχνή οικονομική μεγέθυνση, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης και η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους».
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι «μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2019 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 2,15 δισ. ευρώ. Ενώ οφειλές στην εφορία έχουν συνολικά πάνω από 4 εκατ. πολίτες».

Σύμφωνα με τους κ.κ. Σταϊκούρα και Βεσυρόπουλο «απαιτείται μία άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν, «η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, θα προσελκύσει επενδύσεις ώστε η χώρα να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή».NEWS