Γλασκώβη: Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

by Expertnews.gr

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
έφτασε απόψε στη Σκωτία.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε λίγο πριν τις 20.30 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στα νοτιοδυτικά της Γλασκώβης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και επανέλαβε ότι οι πιθανότητες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας είναι 50-50 καθώς απομένουν να επιλυθούν 20 διαφορετικά «αγκάθια». Πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία από όλες, εάν την κάνουμε».

Όταν ρωτήθηκε για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, ο Τραμπ δήλωσε ότι η συμβουλή του προς την Ευρώπη είναι:

«Καλύτερα να συμμαζευτείτε – αλλιώς δεν θα υπάρχει πια Ευρώπη».

Ούτε η αιολική ενέργεια δεν διέφυγε την κριτική του Αμερικανού προέδρου ο οποίος δήλωσε:

«Σταματήστε τις ανεμογεννήτριες – καταστρέφετε τις χώρες σας, τους όμορφους λόφους και τις κοιλάδες σας, σκοτώνετε τα πουλιά σας».

https://x.com/RapidResponse47/status/1948832339783811421

Η συνάντηση με τη φον ντερ Λάιεν αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των προκλήσεων στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ, με φόντο τις διεθνείς γεωοικονομικές εξελίξεις, τις πιέσεις για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης και τις εντάσεις σε Κίνα και Μέση Ανατολή.

 

Στο πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ και περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

NEWS