Γίωργος Κώτσηρας: Στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ

by Expertnews.gr

«Το δικαίωμα για κάθε άτομο με αναπηρία να ζει ανεξάρτητα και να έχει ενεργό ρόλο στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονο κράτος», τονίζει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Παράλληλα ο κ. Κώτσηρας αναφέρει πως προς αυτή την κατεύθυνση δρα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο και της υλοποίησης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Ολόκληρη δήλωση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα εφαρμογής πολιτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία και οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα για κάθε άτομο με αναπηρία να ζει ανεξάρτητα και να έχει ενεργό ρόλο στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονο κράτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση δρα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο και της υλοποίησης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Το δικαίωμα στην Ανεξάρτητη Διαβίωση οφείλουμε όλοι να το διασφαλίσουμε στον απόλυτο βαθμό».
NEWS