ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ- ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΙΡΙΑΛ NOVARTIS

by Expertnews.gr

«Εικόνα πλήρους απορρύθμισης, αβεβαιότητας και χάους επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στην απονομή συντάξεων, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές, με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου, δεν μπορούν να σώσουν ούτε την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα. Και δυστυχώς η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό στέλνει, συνειδητά, στο μέλλον άλυτα προβλήματα. Και αυτό συνιστά πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ότι μετά τις καταγγελίες, σύμφωνα με τα οποίες αποκρύπτεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι οποίες αναιτιολόγητα μπαίνουν στο αρχείο μετά από παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα του πρωτοκόλλου, έρχεται να προστεθεί μία ακόμη δυσάρεστη είδηση.
Σήμερα, είπε, εκκρεμούν περί τις 190.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ ο ακριβής αριθμός των αιτημάτων, παραμένει άγνωστος, καθώς στον αριθμό των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων δεν εμφανίζονται οι εκκρεμείς αιτήσεις στο σύνολό τους.
«Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας των ασφαλισμένων σχετικά με το χρόνο που θα λάβουν τη σύνταξή τους. Το σημερινό χάος και η αβεβαιότητα στο ασφαλιστικό σύστημα, η μετατροπή του σε φορολογικό, αλλά και η απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων είναι αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – προθύμων», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς:
«- Πόσες είναι σήμερα συνολικά οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης (για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη),σε ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης; Ποιο είναι το συνολικό ποσό που αυτές αφορούν; Ποιος ο μέσος χρόνος αναμονής για αυτές τις συντάξεις που εκκρεμούν σήμερα; Πόσα είναι τα εκκρεμή εφάπαξ;
– Πόσος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης οριστικής σύνταξης σήμερα από τον ΕΦΚΑ, συνολικά, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης; Πόσος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ από το ΕΤΕΑΕΠ (με και χωρίς να υπολογιστεί ο χρόνος έκδοσης οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης);
– Πόσες είναι οι συντάξεις οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο, λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου; Πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση αυτές τις εκκρεμότητες;
– Ποιες είναι ακόμα οι εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ σε σχέση με πληροφοριακά συστήματα, εγκυκλίους και βάσεις δεδομένων που τον εμποδίζουν να εκδώσει συντάξεις;»

«Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση ενός […] παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχει το Μαξίμου και το οποίο συμπράττει -δυστυχώς- στη σκηνοθεσία ενός κακοστημένου προεκλογικού σίριαλ». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis μετά τη διαβίβαση στη Βουλή -από τις εισαγγελικές Αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης- της δικογραφίας για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
«Δεν τους βγήκε το περσινό πυροτέχνημα, καθώς η παράσταση με τις δέκα κάλπες στη Βουλή δεν έπεισαν κανέναν και μάλιστα τους γύρισε και μπούμερανγκ. Και έτσι τώρα ετοιμάζουν μία νέα εκδοχή με ένα νέο κακοστημένο σίριαλ, που θα έχει ως φαίνεται επεισόδια στην υπηρεσία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Το σκεπτικό τους, όμως, το αντιλαμβάνονται πλέον και οι πέτρες. Αφήνουν να αιωρείται μία σκιά για τα πρόσωπα, υποθέσεις των οποίων δεν πήγαν ακόμα στο αρχείο, και παράλληλα αφήνουν σκοπίμως να διαρρεύσει στα φερέφωνα της κυβέρνησης, ότι δήθεν θα βγει κάτι αργότερα, φοβερό και τρομερό και περιμένετε», εξήγησε. Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι με την τοποθέτησή της η ΝΔ βάλλει κατά την ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Είναι αυτονόητη η στήριξη από πλευράς ΝΔ στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, εγώ όμως αναφέρομαι σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με κάποια συγκεκριμένα φερέφωνα μιντιακά, τα οποία προαναγγέλλουν, ανακοινώνουν, καταδικάζουν, βγάζουν πορίσματα παίρνοντας λέξεις, φράσεις συγκεκριμένες και κάνοντας πρωτοσέλιδα, ένα καλοστημένο σύστημα λάσπης πάνω στο οποίο προσπαθούν να στήσουν την προεκλογική τους καμπάνια».

 
NEWS