Ε.Μακρόν: Δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους

by Expertnews.gr

 

Φωτογραφία: Στο 6ο Paris Peace Forum συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Βέλγος Πρωθυπουργός Alexander De Croo, καθώς και πολλοί ηγέτες από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.
Να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους, στη Λωρίδα της Γαλζας προέτρεψε το Ισραήλ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βρετανικό δίκτυο BBC.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο των Ισραηλινώνκαι την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία», είπε. Αλλά τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως δεν είναι δικαστής, αλλά αρχηγός κράτους.

NEWS