Δίνουμε καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή βυθίζουμε τη χώρα στην αβεβαιότητα

by Expertnews.gr

«Καθαρή εντολή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.
«Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις αποτελεσμάτων, θέλω όμως να σας πω ότι η πατρίδα χρειάζεται μία κυβέρνηση με καθαρή εντολή, με λυμένα τα χέρια, χωρίς να πρέπει να κάνει συμβιβασμούς» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω και πιστεύω ότι το πρώτο βήμα που έγινε από τον λαό μας στις ευρωεκλογές, θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου».
Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε θύμα της αλαζονείας του, «θεωρώντας ότι στη χειρότερη περίπτωση θα έχανε με μία διαφορά μέχρι 2 μονάδες».
«Επένδυσε στην απογοήτευση που θα δημιουργούσε αυτό το ποσοστό στους πολίτες που περίμεναν την πολιτική αλλαγή, με στόχο να το αντιστρέψει και να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ρίσκαρε, τζόγαρε, έπαιξε τα ρέστα του, και έχασε» σημείωσ.
Θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Βορίδης τόνισε το εξής: «Δίνουμε καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή βυθίζουμε τη χώρα στην αβεβαιότητα».
Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά ζητάμε καθαρή εντολή».
«Αυτή διασφαλίζει τον εφαρμογή του προγράμματός μας, αυτή λύνει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής στήριξης, φυσικά έχει σημασία. Αλλά διαφορετικά είναι να μην έχεις κοινοβουλευτική πλειοψηφία και διαφορετικά να έχεις και να επιδιώκεις τη διεύρυνσή της» κατέληξε.

NEWS