Διεκδικήστε την Αξιοκρατία, την Αριστεία, την Ισότητα των ευκαιριών

by Expertnews.gr

«Υπερασπιστείτε τις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας! Διεκδικήστε την Αξιοκρατία, την Αριστεία, την Ισότητα των ευκαιριών! Εσείς θα αποτελέσετε την πολιτική πρωτοπορία αυτών των διεκδικήσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που τολμά τις μεγάλες αλλαγές, αλλά, ταυτόχρονα, σέβεται την ιστορία του. Ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν εθνικές αξίες σε πείσμα όσων θέλουν να τις διαγράψουν. Και τις υπερασπίζεται. Η προκοπή, η εργατικότητα, το φιλότιμο, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην ιστορία, τη θρησκεία, τις παραδόσεις μας. Αλλά και η εφευρετικότητα, το ελληνικό δαιμόνιο που αναζητά τη διάκριση όπου κι αν σταθεί στην οικουμένη, όλα αυτά είναι οι δικές μας θετικές αξίες που μας κάνουν ξεχωριστούς ως έθνος, ως λαό στην Ευρώπη και τον κόσμο», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και προσέθεσε: «Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα: Είναι η σημερινή Ελλάδα αυτή που σας αξίζει; Είναι η σημερινή Ελλάδα αυτή που θέλετε; Έχετε δικαίωμα σε δουλειές; Σε προοπτική; Σε καλύτερη Παιδεία; Σε λιγότερους φόρους, σε περισσότερη ανάπτυξη, σε ισχυρότερους θεσμούς, σε καλύτερη Δημοκρατία; Έχετε δικαίωμα στην αξιοκρατία; Έχετε δικαίωμα σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευνομίας;Και η απάντηση είναι ναι! Έχετε! Όμως η σημερινή Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, ούτε θέλει να σας τα παρέχει! Και ξέρω πολύ καλά, ότι και εσείς αυτή την Ελλάδα ονειρεύεστε. Των ευκαιριών, της αξιοκρατίας, της δημιουργίας, της Δημοκρατίας».
Και πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ: «Είστε η Νεολαία των μεγάλων πολιτικών αγώνων που για χρόνια αποτελούσαν και που συνεχίζουν να αποτελούν το πιο ελπιδοφόρο κύτταρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Οφείλουμε μάλιστα, να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία, να δώσει χώρο στους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με τα κοινά και να ενισχύσει στην πράξη τις κομματικές μας οργανώσεις, που λειτουργούν ως ένα κύτταρο δραστηριότητας σε φορείς και χώρους εργασίας. Ήρθε η ώρα μαζί να ξανακερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Μαζί να ξεμπλοκάρουμε την Ελλάδα. Μαζί να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Πάρτε την Ελλάδα στα χέρια σας. Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για το δικό σας μέλλον. Κάντε την απογοήτευσή σας θετική δράση».NEWS