Άκης Σκέρτσος: Μόνη λύση, αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

by Expertnews.gr

Κάλεσμα στους πολίτες, με αφορμή τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, «να σταθμίσουν προσεκτικά πού ήταν η Ελλάδα του 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι σήμερα, το 2023» απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. «Ρωτάμε τους πολίτες που θέλουν να πάμε μπροστά, εάν θα ρισκάρουν να γυρίσουμε πίσω σε μέρες και χρόνια, σε εποχές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας στους κόλπους της και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, ανοιχτή σε ιδέες, προτάσεις και καλές πρακτικές πέραν των δικών της συνόρων, κινήθηκε αποφασιστικά πετυχαίνοντας όχι μόνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά να κάνει και περισσότερα από όσα είχαμε δεσμευτεί σε αρκετούς τομείς. Προφανώς δεν ισχυριζόμαστε ότι ζούμε στον παράδεισο. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο για να συγκλίνει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρέπει να περάσουμε από το μένουμε Ευρώπη, στο γίναμε Ευρώπη».

 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο,στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

 

Καλημέρα σε όλες και όλους,

 

Χαίρομαι καταρχάς που βρίσκομαι στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη. Και που μου δίνεται η δυνατότητα και με την ιδιότητα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να είμαι ενώπιόν σας εδώ, στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην πόλη όπου τελείωσα το δημόσιο σχολείο και αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο της. Αν μου επιτρέπεται ένα προσωπικό σχόλιο, νιώθω όντως , ότι «η πόλις με ακολουθεί», κατά τον καβαφικό στίχο.

 

Χαίρομαι όμως πολύ περισσότερο γιατί από τη Θεσσαλονίκη είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή μας να παρουσιάζει τα πολυεπίπεδα σχέδια της για την ανάπτυξη όλων των Περιφερειών της χώρας έως το 2030 προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια επικράτεια με συνεκτική ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της. Γιατί ακόμη και η πιο δυναμική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας σαν αυτή που πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια -διπλάσια από τον μέσο όρο της Ε.Ε.- δεν έχει νόημα αν δεν είναι συμπεριληπτική, αν δεν κερδίζουν από αυτήν όλοι οι πολίτες, σε όποια περιοχή της χώρας και αν κατοικούν. Αν δεν αμβλύνει τις ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες που είναι πολλές και υπαρκτές και έρχονται από το παρελθόν.

 

Όραμα μας είναι μια Ελλάδα που κατά το κοινώς λεγόμενο «Δεν είναι μόνο η Αθήνα».

 

Μια Ελλάδα που κάθε Περιφέρεια, κάθε γωνιά της Πατρίδας μας έχει το δικό της δίκαιο μερίδιο από τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Μια Ελλάδα που δεν έχει πολίτες 2ης και 3ης κατηγορίας ανάλογα με τον τόπο που γεννήθηκαν και ζουν.

 

Μια Ελλάδα που η καταγωγή σου δεν γίνεται και μοίρα σου που σε καθηλώνει, αλλά βατήρας για να φτάσεις όσο πιο ψηλά ονειρεύεσαι και μπορείς.

 

Μια Ελλάδα όπου κάθε μια από τις 13 περιφέρειες της έχει τη δική της διακριτή αναπτυξιακή ταυτότητα και στρατηγική και οι κάτοικοι της μένουν, εργάζονται και επενδύουν στο μέλλον τους από επιλογή και όχι από ανάγκη στον τόπο που αγαπούν.

 

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώσαμε στη Ρόδο, αυτό που ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη,  την παρουσίαση των 12 Περιφερειακών Αναπτυξιακών Σχεδίων τα οποία σωρευτικά περιλαμβάνουν περισσότερα από 5.800 έργα σε όλη την Ελλάδα και μείζονες παρεμβάσεις συνολικού ύψους άνω των  60 δισ. ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Χωρίς αυταρέσκεια -αλλά αυτή είναι η αλήθεια- επισημαίνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μελέτησε, σχεδίασε και ξεκίνησε να υλοποιεί πολύ σημαντικά έργα υποδομής και κομβικής σημασίας μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδας σήμερα τα επόμενα χρόνια, από το Διδυμότειχο μέχρι τη Γαύδο και από τη Φλώρινα μέχρι το Καστελόριζο.

 

Τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν πολύ παραγωγικά, παρά τις ιστορικά πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε και τις αντιμετωπίσαμε – Κράτος και κοινωνία μαζί- με μεγάλη επάρκεια. Αποδείξαμε -και αυτό είναι ένα μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επανέρχεται σαν ξαναζεσταμένη συνταγή με διάφορες παραλλαγές- ότι αποστολή του πολιτικού συστήματος είναι να αποκρούει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια τις κρίσεις. Όχι να τις δημιουργεί το ίδιο όπως έκανε με το τρίτο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εμείς,  όχι μόνο σταθήκαμε στα πόδια μας όταν άλλες ισχυρότερες οικονομίες γονάτισαν, αλλά  σημειώσαμε και αξιοσημείωτες επιδόσεις που ορισμένες ξεχωρίζουν σε ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- επίπεδο:

 

-Σε καιρό πανδημίας, εξωγενούς ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης η  Ελλάδα σημειώνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Και στοχεύουμε σε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη 3% ετησίως έως το 2027. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Πετύχαμε χάρη στη δυναμική ανάπτυξη τη μεγαλύτερη και ταχύτερη πτώση του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη,  στις  36 μονάδες από τα ψηλά της πανδημίας. Και στοχεύουμε σε περαιτέρω μείωση του χρέους στην περιοχή του 130% έως το 2027. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Υπήρξε σταθερή ενίσχυση των εισοδημάτων με τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% συνολικά από τα 650 στα 850 ευρώ, με αύξηση των συντάξεων πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, με μείωση 50 φόρων και εισφορών  για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Και στοχεύουμε σε αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ κατά 25% και στα 1500 ευρώ του μέσου μισθού έως το 2027. Με περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ  κατά 10% και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Πετύχαμε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη με ταυτόχρονη προσθήκη 300.000 θέσεων εργασίας. Και στοχεύουμε στη μείωση της ανεργίας κάτω από 8% κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο έως το 2027. Με περισσότερες ,καλύτερα αμειβόμενες και λιγότερο επισφαλείς θέσεις εργασίας. Και με ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Πετύχαμε να μειώσουμε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές από το  75% στο 5%, να κλείσουμε σχεδόν 100 δομές μεταναστών σε όλη τη χώρα μεταξύ αυτών το αίσχος της Μόριας και της Ειδομένης και πλέον η χώρα μας να διαθέτει υπερσύγχρονα κέντρα υποδοχής στα νησιά με σημαντική ελάφρυνση του τοπικού πληθυσμού. Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και τα προστατεύει, έχει και επεκτείνει τον φράχτη στο σύνολο της συνοριογραμμής του Έβρου. Και θα συνεχίσουμε έτσι διότι αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Πετύχαμε μια -αν και καθυστερημένη- σίγουρα εντυπωσιακή και αλματώδη ψηφιοποίηση του κράτους. Και στοχεύουμε στην ψηφιοποίηση και απλοποίηση του 100% των δημοσίων υπηρεσιών και διαδικασιών έως το 2027. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Καταγράψαμε ιστορικό ρεκόρ δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, εξαγωγών ως μερίδιο του Α.Ε.Π. και ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία  μαζί με ραγδαία βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος κατά 16 θέσεις. Και στοχεύουμε σε διπλάσιες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έως το 2027 με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας φέτος. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Βγήκαμε μετ’ επαίνων από τη 12ετή μεταμνημονιακή εποπτεία και είμαστε μια από τις μόλις 4 χώρες της Ε.Ε. που έχουν πάρει έγκριση για την εκταμίευση και της 2ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ προχθές υποβάλλαμε αίτημα για την 3η πληρωμή από το Ταμείο. Ανήκουμε στις τρεις πρώτες χώρες σε απορρόφηση στην Ε.Ε. -11 δισ. ευρώ έχουν ήδη εισρεύσει στην οικονομία μας- περισσότερες από 160 δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο Ελλάδα 2.0. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στους πρωταθλητές της Ευρώπης σε απορρόφηση πόρων.

 

-Κατακτήσαμε την 8η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε., σχεδόν 46% της ενέργειας μας προέρχεται από τον ήλιο, τον αέρα και τα νερά μας. Και στοχεύουμε να φτάσουμε στο 80% έως το 2027. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

-Είμαστε πλέον μεταξύ των 12 χωρών διεθνώς, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα ,που έχουν κατακτήσει σε νομικό επίπεδο πλήρη ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας. Και στοχεύουμε σε περαιτέρω διεύρυνση δικαιωμάτων σε όλους αδιακρίτως τους πολίτες της χώρας μας, σε μείωση του έμφυλου μισθολογικού χάσματος στην αγορά εργασίας ώστε οι γυναίκες να λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές με τους άντρες για αντίστοιχη εργασία, σε επέκταση του προσωπικού βοηθού σε άτομα με αναπηρία σε όλη τη χώρα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και να έχουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

 

-Διασφαλίσαμε την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων μας με στρατηγικές συμφωνίες των ελληνικών Α.Ε.Ι. για πρώτη φορά με Πανεπιστήμια κολοσσούς των Η.Π.Α., αλλά και μια συνολική αναμόρφωση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης. Και στοχεύουμε στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του δημόσιου σχολείου με πλήρη αξιολόγηση δομών, εκπαιδευτικών και προγραμμάτων σπουδών, διαδραστικούς πίνακες και βιωματική μάθηση σε όλα τα σχολεία, διεύρυνση του ολοήμερου έως τις 5.30 το απόγευμα,  λιγότερα έξοδα των οικογενειών σε ιδιαίτερα και φροντιστήρια, με πιο ασφαλή εξωστρεφή και ανοιχτά στην αγορά εργασίας πανεπιστήμια. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε αξία στο δημόσιο δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης .

 

-Καταγράψαμε καλές επιδόσεις στους δείκτες εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά και διαχείρισης συνολικά της πανδημίας ως προς τα κρούσματα και την υπερβάλλουσα θνησιμότητα ακριβώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο -και δεν χωράει αμφισβήτηση αυτό το έχει επιβεβαιώσει ο ΠΟΥ- και παρά το υγειονομικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά θα προϊδέαζαν για πολύ χειρότερες επιδόσεις. Και στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, δωρεάν προσωπικό γιατρό για όλους τους Έλληνες και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 

Η αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας στους κόλπους της και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους – ανοιχτή σε ιδέες, προτάσεις και καλές πρακτικές πέραν των δικών της «συνόρων» , κινήθηκε αποφασιστικά πετυχαίνοντας όχι μόνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις αλλά να κάνει και περισσότερα σε αρκετούς τομείς.  

 

Προφανώς δεν ισχυριζόμαστε ότι ζούμε στον «παράδεισο». Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο για να συγκλίνει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Να γίνει μια οικονομία με αξιοπρεπείς μισθούς, μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες εργασίας και ίδια δικαιώματα για όλες και όλους ανεξαιρέτως, με αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, με προσιτή στέγη ιδίως για τη νέα γενιά, με ταχύτερη ανταπόκριση και απονομή Δικαιοσύνης στα ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Αυτήν την Ελλάδα ονειρευόμαστε, γι αυτήν εργαζόμαστε, μια χώρα με περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής κινητικότητας και οικονομικής ανόδου για όλους τους Έλληνες για όλες τις Ελληνίδες και ειδικά τους νεότερους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους πολίτες που σε τρεις μέρες από τώρα θα προσέλθουν στην κρίσιμη κάλπη της 21η Μαΐου και τους λέμε να σταθμίσουν προσεκτικά πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι σήμερα το 2023.

 

Ρωτάμε τους πολίτες που θέλουν να πάμε μπροστά, αν θα ρισκάρουν να γυρίσουμε πίσω σε μέρες και χρόνια σε εποχές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε, αλλά η «νάρκη» της απλής αναλογικής που φύτεψε συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τα επαναφέρει ως βεβαιότητα με μια Κυβέρνηση συνεργασίας υπό οποιαδήποτε μορφή σαν αυτές  που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας και όσοι είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν, όσο και αν δημοσίως λένε άλλα. Οι μάσκες βέβαια έπεσαν, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και από εκεί που μιλούσε για προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής διαψεύδοντας τα περί κυβέρνησης ηττημένων, τώρα δεν το αποκλείει μιλώντας ακόμα και για βραχύβια Κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μας λέει, δηλαδή, σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία προκειμένου η χώρα να κάνει άλματα όπως ζητούν οι πολίτες, ότι εκείνος είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις για να παραμείνει στην καρέκλα του.

 

Πιστοποιεί αμετάκλητα -όχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία- ότι τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η  εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού, η πρόοδος της χώρας. Θέλει και θα συμβεί αν οι αριθμοί της κάλπης της Κυριακής το επιτρέψουν- να βάλει τη χώρα ξανά σε περιπέτειες , τινάζοντας στον αέρα όσα με κόπο και θυσίες πέτυχε η χώρα και οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

 

Διότι τι σημαίνει «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού»;  Θα ασχολείται μόνο με ένα θέμα – «πώς να βάλει στη φυλακή τον Μητσοτάκη»- και παγώνει κάθε άλλο μείζον ζήτημα που απασχολεί τη χώρα και την ελληνική κοινωνία όπως για παράδειγμα την ασφάλεια έναντι της τουρκικής απειλής και των υβριδικών επιθέσεων στα σύνορα, οι επενδύσεις -άρα δουλειές και καλύτεροι μισθοί- η  κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας -αρα τον φθηνότερο δανεισμό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις- οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι τόσο αναγκαίες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας -άρα θα  πάνε περίπατο απαραίτητα έργα υποδομών και μεταρρυθμίσεις- η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

Φανταστείτε ακόμη πώς θα λειτουργούσε  ένα τέτοιο σχήμα σε περίπτωση απειλών στο πεδίο  από τους ασταθείς γείτονες μας; Αυτό προτείνει ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες πολίτες να «φρενάρουν» τις ζωές τους για να μην κλονιστεί από την καρέκλα του. Γι αυτό λέμε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και των εν δυνάμει εταίρων του κυρίων Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Βελόπουλου. Μόνο το ΚΚΕ έκλεισε ερμητικά την πόρτα στη «μούφα» όπως αποκαλεί, «προοδευτική διακυβέρνηση» που ορέγεται ο κ. Τσίπρας και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

 

Είναι δε τέτοια η απελπισία του και απομόνωση από τα κόμματα της αριστεράς που χθες μας αποκάλυψε ότι προσβλέπει και στις ψήφους Κασιδιάρη. Είναι εκεί που τα άκρα συναντιούνται. Θέλω να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Τσίπρα και να μου πείτε τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή, να τους πάρουμε να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης… δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε δεν τους βάζουμε απέναντι» .Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει ξανά τα ίδια λόγια.  

 

Το μονό που έχουν να προτείνουν  ο μεν κ. Τσίπρας είναι ένα φαραωνικό πρόγραμμα  83 δισ. ευρώ που αν εφαρμοστεί θα μας ρίξει αμέσως στα βράχια και θα φέρει νέα μνημόνια. Ακούμε από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη κάποιες σοσιαλίζουσες αοριστίες που δεν μπορούν καν να κοστολογηθούν, ο κ. Βαρουφάκης κομίζει το σχέδιο «Δημητρα» και ονειρεύεται να ανατινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα , ενώ ο κ. Βελοπουλος θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και  συμφωνεί με τα τοπικά νομίσματα του κ. Τσακαλώτου και με τη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών με επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε άλλη μια κρυφή πτυχή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ -δεν είναι στο επίσημο πρόγραμμα- που οδηγεί σε σχεδόν διπλάσιες ασφαλιστικές κρατήσεις στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 30.000 ευρώ σήμερα πληρώνει 230 ευρώ το μήνα, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου θα πληρώνει 684 ευρώ το μήνα, σχεδόν το τριπλάσιο.

 

Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Θα το επιτρέψουν οι πολίτες; Μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος δυσαρέσκειας προς τη Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου μπορεί  να βγάλει από την κάλπη μια κυβερνητική σύμπραξη της συμφοράς. Και δεν κινδυνολογώ, απλώς παρουσιάζω πως έχουν τα πράγματα.

 

Η τύχη της χώρας είναι στα χέρια των πολιτών. Εμείς ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην ανακοπεί η πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον διότι δεν το αντέχει η Πατρίδα μας, δεν το αξίζουν οι νέοι άνθρωποι -οι πραγματικά χαμένοι της προηγούμενης δεκαετίας- και δεν μπορεί σε μια εποχή τεράστιων απειλών και μεγάλων προκλήσεων, η ελληνική κοινωνία να επιστρέψει σε ένα τοξικό παρελθόν.

 
NEWS