ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

by Expertnews.gr

Στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την υποστήριξη του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προχωρά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ).
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η παραπάνω εξέλιξη υλοποιείται «ενόψει της έναρξης της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών».
«Συγκεκριμένα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εισέρχονται από την είσοδο του Θεάτρου Διονύσου (Νότια Κλιτύς) θα διαμορφωθεί στο κτίριο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 20-22, νέο εκδοτήριο εισιτηρίων, καθώς και ιματιοθήκη, ιατρείο και πωλητήριο του ΤΑΠ. Σε τμήμα του ίδιου κτιρίου, θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το υπουργείο Τουρισμού».
«Παράλληλα», συνεχίζει το ΥΠΠΟΑ, «τόσο στην είσοδο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Νότια Κλιτύς) όσο και στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης (Δυτική Κλιτύς), θα διαμορφωθούν ειδικά εκδοτήρια εισιτηρίων γρήγορης διέλευσης (fast lane), ώστε να εξυπηρετούνται τάχιστα οι επισκέπτες που έχουν εκδώσει το εισιτήριό τους διαδικτυακά. Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ύστερα από σχετική έγκριση από το Δήμο Αθηναίων, θα εγκατασταθούν, τόσο στη Δυτική όσο και στη Νότια Κλιτύ, αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATM)».
«Σημειώνεται ότι στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης έχουν τοποθετηθεί δοκιμαστικά αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία από τις αρχές του έτους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

 NEWS