Ζελένσκι: Η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

by Expertnews.gr

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε σήμερα ότι η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» τώρα που εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, στους κόλπους του οποίου φιλοδοξεί να προσχωρήσει μελλοντικά και η Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί σήμερα ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό κράτος καθίσταται καλύτερα προστατευμένο από το ρωσικό κακό», σχολίασε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Σουηδία έβαλε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής ουδετερότητας, υποβάλλοντας αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσαν απόψε η τουρκική προεδρία και το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, η πρωτοβουλία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και οι διμερείς σχέσεις, ανέφερε η τουρκική προεδρία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

NEWS