Ξόρκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

by Expertnews.gr

Ξόρκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Δεν εκφράζουν παρά μόνο τις φοβίες του και δεν υπάρχουν στα συρτάρια μας», τονίζει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο vradini.gr και την Ειρήνη Μπέλλα. Και προσθέτει: «Όλοι, άλλωστε, διερωτώνται σήμερα τι θα γινόταν εάν στις κρίσιμες, αυτές ώρες δεν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ο Στ. Καλαφάτης επισημαίνει: «Αποδείξαμε στον Έβρο ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε βήμα πίσω». Εκτιμά ότι «μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του στα μέτωπα που ο ίδιος άνοιξε και κάτω από την πίεση που προκαλούν οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος καταφεύγει σε πρακτικές που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την εθνικιστική συσπείρωση των μαζών. Εντείνει τις φραστικές επιθέσεις, συνεχίζει τις συνήθεις προκλήσεις και δεν αποκλείεται να καταφύγει σε νέα απόπειρα τετελεσμένων. Δεν φοβούμαστε, αλλά επαγρυπνούμε. Για να ξέρει ότι στην όποια τρέλα εναντίον της Ελλάδας, θα πάρει την απάντηση που χρειάζεται και δεν θα την αντέξει ούτε ο ίδιος, ούτε η χώρα του».

Αναφερόμενος στις μέρες που έρχονται, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι «το πρώτο κύμα πέρασε, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ και συνεχίζει να μας απειλεί. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Δεν έχουμε, λοιπόν, το δικαίωμα να εφησυχάσουμε, γιατί μπορεί να μπουν σε κίνδυνο όλα όσα με κόπους και θυσίες καταφέραμε». Επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ακόμη σοβαρότερες εάν η παραταθεί η υγειονομική κρίση, η ύφεση θα είναι μεγάλη, αλλά γρήγορα θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη. Περιμένουμε, λοιπόν, δύσκολους τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν -και μάλιστα πολύ γρήγορα- καλύτερες μέρες.

Τέλος, για την αποτελεσματικότητα του κράτους στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, έκανε ό,τι χρειαζόταν, όπως χρειαζόταν, πολύ καλύτερα από ό,τι έγινε σε άλλα προηγμένα κράτη» Και εκτιμά πως «έτσι θα γίνει και τώρα στην ακόμη πιο δύσκολη διαδρομή για τη μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα». Διαπιστώνει «μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους, πολίτη και πολιτικής» και τονίζει πως «η εμπιστοσύνη αυτή είναι μέρος του άυλου εθνικού οφέλους, που θα αφήσει στην Πατρίδα μας ο πόλεμος που δώσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες».


NEWS