Βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Ν.Δ. είναι η μείωση των φόρων και οι νέες δουλειές

by Expertnews.gr

«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις την επόμενη μέρα, να είμαστε σεμνοί και κοντά στα προβλήματα των πολιτών». Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κορωπί όπου βρέθηκε χθές στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Ανατολική Αττική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «το να νοιάζεται κανείς, είναι μία κεντρική αξία της πολιτικής» την οποία έχουμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια και επισήμανε πως εφόσον εμπιστευθούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία, αυτή «θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, δεν θα είναι μόνο νίκη της Νέας Δημοκρατίας». 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην «επέτειο» των capital controls που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, επισημαίνοντας παράλληλα πως τότε «η χώρα σώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία που έβαλε το συμφέρον του τόπου πάνω από το συμφέρον της παράταξης». 

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που είναι η μείωση των φόρων και οι νέες δουλειές. «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους κατά 30%»,τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα με μία έκρηξη επενδύσεων».

Ακόμη, ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην παιδεία και τον ρόλο που αυτή  μπορεί να διαδραματίσει ως μοχλός ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. «Τα νέα παιδιά ζητούν πτυχία με αντίκρισμα. Ζητούν σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η μείωση των φόρων και η άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων από την πλευρά των επιχειρήσεων. «Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που προσέχει τους εργαζόμενους, είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς», ανέφερε.
NEWS