Τροπολογία για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος

by Expertnews.gr

Από τον κρατικό μηχανισμό θα καταβάλλονται κατά ποσοστό 60% και για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 μέχρι 31/7/2020, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων των οποίων οι επιχειρήσεις-εργοδότες έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, και αφορά την κύρωση τροποποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας και την αεροδιακομιδή ασθενών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στόχος της νέας ρύθμισης είναι η στήριξη των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και το ύψος της δαπάνης θα φθάσει στα 192 εκατ. ευρώ..

Ειδικότερα στη τροπολογία ορίζεται ότι «αναλαμβάνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, κατ’ εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 έως 31/7/2020, η καταβολή κατά ποσοστό 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται».

NEWS