Τον Ιανουάριο προς υλοποίηση το VAR, αυστηρά όρια από τον γγ Ψηφιακής Πολιτικής Στ. Ράλλη

by Expertnews.gr

Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το VAR τον Δεκέμβριο, ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2019 αποδέχθηκαν, μετά από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο γενικός γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στ. Ράλλης, οι συναρμόδιοι φορείς.

Η πορεία του διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες (27 Νοεμβρίου) στα γραφεία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους των φορέων άσκησης πολιτικής, δηλαδή του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Ράλλης, ο Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής διενεργείας/ αξιολόγησης του έργου καθ. κ. Κυριαζής, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γραμμένος, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Χολέβας, ο Επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, κ. Περέιρα και ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ Α.Ε., καθ. κ. Τσανάκας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ ενημέρωσε ότι μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΥΨΗΠΤΕ το ΕΔΕΤ προχώρησε στη διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης για την «Υπηρεσία διασύνδεσης των γηπέδων διεξαγωγής αγώνων της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων VAR». Με την υπηρεσία αυτή, ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών που επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, θα διασυνδέσει τα 16 γήπεδα της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων του συστήματος VAR.
Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής έθεσε πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου, πάντοτε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο κανονισμός προμηθειών του  Δημοσίου. Τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο κ. Ράλλης έγιναν αποδεκτά από όλα τα μέρη, ώστε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και το έργο να ξεκινήσει να υλοποιείται στα τέλη Ιανουαρίου 2019.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής ενημέρωσε τον κ. Περέιρα τη συνολική δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.-

Πηγή: http://www.amna.gr/
NEWS