Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

by Expertnews.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Oμιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα.

Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν τη καταπληκτική υποδοχή. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, εδώ από την καρδιά της Ελλάδος, από τη Θεσσαλία.
Με ψηλά τις ελληνικές σημαίες στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας. Στέλνουμε ένα μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πραγματικά εντυπωσιακή υποδοχή. Λένε ότι οι πλατείες της Λάρισας δεν γεμίζουν ποτέ σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Εσείς καταφέρατε και γεμίσατε αυτή τη μεγάλη πλατεία. Και με τη δική σας δύναμη μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο αυτής της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Μπαίνουμε με την αυτοπεποίθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπαίνουμε με τη σιγουριά της μεγάλης μας Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, που πάντα ήταν με τη σωστή μεριά της Ιστορίας. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε, όλες και όλοι μαζί, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, ένα μήνυμα: Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Φίλες και φίλοι,
Το ξέρετε καλά, έχω έρθει πολλές φορές στη Θεσσαλία, εδώ στη Λάρισα. Έχω γυρίσει όλη τη Ελλάδα και το μήνυμα το οποίο εισπράττω από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, είναι το ίδιο. Μπορούμε! Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μπορούμε να ξαναχτίσουμε μια Πατρίδα ενωμένη, υπερήφανη, αξιοπρεπή. Τη ξεχάσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη λέξη, τη λέξη της αξιοπρέπειας. Μια Πατρίδα η οποία θα φροντίζει όλους, πρωτίστως τους πιο αδύναμους. Εδώ από τη Λάρισα καλούμαστε στην κάλπη της 26ης Μαΐου να κάνουμε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή. Καλούμαστε να κάνουμε το τρία στα τρία. Να πάρουμε το Δήμο της Λάρισας με υποψήφια και επόμενη Δήμαρχο τη Ρένα, να εκλέξουμε και πάλι Περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό. Του ζήτησα να πει δυο κουβέντες, αλλά μου λέει, ότι “αν ανέβω στο βήμα, δεν θα κατέβω και δεν θα μπορέσεις να μιλήσεις εσύ”. Εξάλλου το έργο του μιλάει από μόνο του. Κώστα, μαζί μπήκαμε στη Βουλή το 2004, αποφάσισες να υπηρετήσεις την Περιφέρεια, την οποία τόσο αγαπάς, και έχεις ήδη υλοποιήσει ένα πλούσιο έργο. Θέλω να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας όταν εσύ θα είσαι Περιφερειάρχης, για να συνεργαστούμε για το καλό της Θεσσαλίας.
Με τη δική σας εμπιστοσύνη η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα αναλάβουμε τις τύχες αυτού του τόπου, αλλά, δεν είμαστε ακόμα εκεί. Έχουμε μπροστά μας την κάλπη των ευρωεκλογών. Αλλά, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι την 26η Μαΐου δεν ψηφίζουμε μόνο για Δημάρχους, δεν ψηφίζουμε μόνο για Περιφερειάρχες, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Θα είναι η πρώτη φορά που όλες και όλοι θα πάτε στις κάλπες και θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, να μιλήσετε και να εκφραστείτε για την κατεύθυνση στην οποία θέλει να πάει η χώρα. Και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, φίλες και φίλοι, δεν θα κουραστώ να το λέω, δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος. Όλες και όλοι πρέπει να πάμε και να στείλουμε το μήνυμα: “Ως εδώ”. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, όχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Τώρα.
Παρατηρώ με ενδιαφέρον ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις του πολιτικού μας αντιπάλου στο πρόσωπό μου και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχω καμία πρόθεση -και θα το ξαναπώ εδώ από τη Λάρισα, από τη Θεσσαλία- να τον ακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο. Όσο αυτός θα μιλάει για το χθες, εγώ θα μιλάω για το μέλλον. Όσο αυτός θα διχάζει, εγώ θα ενώνω, γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Να αφήσουμε στην άκρη τους ψεύτικους διχασμούς. Και να σας πω κάτι; Είμαστε αντιπολίτευση. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα. Δεν χρησιμοποιούμε, σίγουρα, μονταζιέρες για να βάλουμε ψεύτικα λόγια στα στόματα των αντιπάλων μας. Έχουμε όμως κάτι άλλο πιο ισχυρό. Έχουμε τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Και έχουμε μαζί μας -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- έναν ολόκληρο λαό, τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδος, η οποία κουράστηκε, ταλαιπωρήθηκε τα χρόνια της κρίσης. Και ψάχνει την πολιτική αλλαγή για να μπορέσουμε, επιτέλους, να κάνουμε μαζί αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και πρώτη σε αυτή τη γραμμή θα μπει η μεγάλη μας Παράταξη, την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Παράταξη που πάντα ήταν εδώ στα δύσκολα, η Νέα Δημοκρατία.
Βλέπω από εδώ τα πρόσωπά σας γεμάτα προσμονή, γεμάτα χαμόγελα και σκέφτομαι ότι πάντα η Νέα Δημοκρατία ήταν ένα καλειδοσκόπιο, στο οποίο εκφράζονταν οι προσδοκίες και τα οράματα ολόκληρης της Ελλάδος. Δεν θα κουραστώ να το λέω, είμαστε η πλατιά λαϊκή Παράταξη. Είμαστε η Παράταξη όχι απλά των πολλών, είμαστε η Παράταξη όλων των Ελλήνων. Είμαστε η Παράταξη που βρίσκεται εδώ, πρωτίστως για τους πιο αδύναμους. Είμαστε η Παράταξη που θέλει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους συμπολίτες μας, ώστε να μπορούν να κάνουν πράξη τα δικά τους οράματα. Είμαστε η Παράταξη που την επόμενη μέρα έχει το σχέδιο, τη δυνατότητα, το όραμα και τη γνώση, να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Να φέρουμε δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να επιτρέψουμε στα νέα παιδιά τα οποία δυστυχώς εγκατέλειψαν την Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, αν αυτά το επιθυμούν, να γυρίσουν πίσω και να δουλέψουν στον τόπο τον οποίο γεννήθηκαν, στον τόπο τον οποίο αγαπούν.
Εμείς, φίλες και φίλοι, είμαστε η Παράταξη που την επόμενη μέρα θα μειώσουμε τους φόρους. Το ξαναλέω: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αυτό μπορείτε να περιμένετε από τη νέα Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας. Θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%. Θα καταλήξουμε με δυο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22% και το 11%. Και ναι, φίλες και φίλοι, εμείς είμαστε αυτοί που θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ώστε να μην χάσουν και τη 12η σύνταξη και τον 12ο μισθό. Καταθέσαμε σήμερα μια τροπολογία στη Βουλή, και το ζήτησα εγώ, το ζήτησαν οι βουλευτές μας από τον κ. Τσίπρα, να αφήσουμε λίγο στην άκρη τις προσωπικές μας αντιπαραθέσεις και να πάμε όλοι μαζί, όλα τα Κόμματα, να στηρίξουμε αυτή την τροπολογία, ώστε να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη ένα ενωμένο μέτωπο. Και να πούμε: “Ναι, εμείς θέλουμε να καταργηθεί η μείωση του αφορολογήτου ώστε να μην πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος ο συνταξιούχος των 600 ευρώ. Να μην πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος ο εργαζόμενος των 600 ευρώ”. Ο κ. Τσίπρας το αρνήθηκε. Αυτό το οποίο αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουμε εμείς πράξη με τη δική σας ισχυρή λαϊκή εντολή.
Εμείς θα αγωνιστούμε, φίλες και φίλοι, για να επαναφέρουμε στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ασφαλείς, είτε μιλάμε για τις συνοικίες των Αθηνών είτε μιλάμε για τα χωριά της Περιφέρειας, τα χωριά της Θεσσαλίας, τα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος. Θέλω να ξέρετε ότι για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, διότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ο πολίτης ο οποίος είναι ανασφαλής δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Και είναι πρώτη προτεραιότητα διότι η ασφάλεια αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες σήμερα έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από τους διάφορους μπαχαλάκηδες οι οποίοι ανενόχλητοι κάνουν κουμάντο.
Το ξαναλέω, λοιπόν, εδώ από τη Λάρισα και να το ακούσουν καλά όλες και όλοι: 30 τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάσουν την επόμενη κυβέρνηση. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποποιηθεί, απλά θα καταργηθεί και οι μπαχαλάκηδες και οι διακινητές ναρκωτικών θα φύγουν μια και καλή από τα Πανεπιστήμια.
Για τη νεολαία αγωνιζόμαστε πάνω από όλα, για αυτή την καταπληκτική νεολαία η οποία δίνει τους δικούς της αγώνες στα πανεπιστήμια, στα σχολεία. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική μας Παράταξη η οποία πρωταγωνίστησε πάντα στις μεγάλες αλλαγές στα πανεπιστήμια. Είναι η Παράταξη η οποία αγωνίστηκε τα πανεπιστήμια να είναι χώρος ανταλλαγής ιδεών και όχι χώρος στον οποίο παίζουμε ξύλο και μπουνιές. Είναι η Παράταξη η οποία αγωνίστηκε ώστε τα πανεπιστήμια να συνδεθούν και πάλι με την αγορά εργασίας. Δεν θέλω, φίλες και φίλοι, ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες, όταν τελειώσετε το πανεπιστήμιο να πάρετε απλά ένα πτυχίο, το οποίο θα το βάλετε κορνίζα στον τοίχο σας και το οποίο δεν θα σας δίνει τα εφόδια και τη δυνατότητα να αποκτήσετε καλές δουλειές. Θέλω τα πτυχία σας να πιάνουν τόπο την επόμενη ημέρα και να συνδέονται με την αγορά εργασίας. Είτε μιλάμε για τα παιδιά τα οποία επιλέγουν να πάνε πανεπιστήμιο, είτε μιλάμε για τα παιδιά τα οποία επιλέγουν την τεχνική εκπαίδευση, γιατί και την τεχνική εκπαίδευση πρέπει να τη στηρίξουμε επιτέλους στη χώρα μας. Για να μπορούμε να δώσουμε μια διέξοδο σε πολλά παιδιά τα οποία αυτό το δρόμο επιλέγουν. Να μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους, να τη χτίσουν έτσι όπως αυτά επιθυμούν.
Αλλά πάνω απ’ όλα, φίλες και φίλοι, αν πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα από το οικονομικό μας πρόγραμμα, αυτά είναι ότι θα μειώσουμε τους φόρους και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις στη χώρα. Νέες επενδύσεις ίσον νέες δουλειές. Καλοπληρωμένες δουλειές για τους νέους μας, για τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι έχουν μείνει έξω από την αγορά εργασίας και αναζητούν μία διέξοδο για το πώς θα ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους. Εμείς ξέρουμε πώς δουλεύει η ιδιωτική οικονομία και ξέρουμε ότι ο πλούτος παράγεται από την ιδιωτική οικονομία. Στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία ο οποίος αγωνίζεται σήμερα κόντρα στην υπερφορολόγηση, να μπορέσει να ορθοποδήσει στη δουλειά του. Στηρίζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία. Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα των ελεύθερων επαγγελματιών γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά ανταμείβεται. Και στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, διότι αν η επιχείρηση δεν πάει καλά, ούτε οι εργαζόμενοι θα πάνε καλά. Και θα δώσουμε τη δυνατότητα μέσα από ένα πλαίσιο κινήτρων στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τους μισθούς των εργαζομένων να τους δώσουν πρόσθετες παροχές έτσι ώστε και αυτοί να γίνονται συμμέτοχοι στην επιχειρηματική προσπάθεια. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε, το έχουμε ξανακάνει, βλέπουμε το μέλλον, βλέπουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πατρίδας μας, βλέπουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας και την επόμενη μέρα η ελληνική οικονομία με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσει να πετύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που πραγματικά της αξίζουν.
Αλλά, φίλες και φίλοι, βρίσκομαι εδώ στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, στο κέντρο του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Βρίσκομαι -όπως έχω έρθει πολλές φορές- κοντά σε αγρότες, κοντά σε κτηνοτρόφους. Άκουσα πριν τον φίλο μας τον Στέλιο να μιλάει και να μεταφέρει τον δικό του βίωμα για το τι σημαίνει σήμερα να εργάζεσαι στον πρωτογενή τομέα, να προσπαθείς να μεγαλώσεις τρία παιδιά, να θες να δουλέψεις στον πρωτογενή τομέα και να σε αντιμετωπίζει συχνά το Κράτος με περιφρόνηση. Ξέρω τι σημαίνει να αναζητάς πιστώσεις από τους προμηθευτές σου για να μπορείς να καλύψεις τη φετινή σοδειά. Ξέρω τι σημαίνει να έρχεται ένα μπουρίνι, ένα χαλάζι να σου καταστρέφει την παραγωγή και ο ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι κτηνοτρόφος. Θυμάμαι έναν πατέρα και έναν γιο που συνάντησα κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, να είσαι κτηνοτρόφος, να παλεύεις να βγάζεις καλό γάλα και να έρχονται οι ελληνοποιήσεις από την πίσω πόρτα να σου ρίχνουν τιμές. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι νέος αγρότης και να είσαι κολλημένος στην κρατική γραφειοκρατία και να μην μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κονδύλια τα οποία σχεδιάστηκαν ακριβώς για τους νέους αγρότες.
Κάποιες λοιπόν απλές αλήθειες για το τι θα κάνουμε εμείς την επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα: Θα καταργήσουμε την μείωση του αφορολόγητου και θα εισάγουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ. Θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα. Πρώτος εγώ μίλησα για την ανάγκη να έχουν φορολογικό συντελεστή 10% ώστε οι αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, οι οποίοι ενώνουν δυνάμεις, να έχουν ένα πρόσθετο φορολογικό κίνητρο για να μπορούν να συνεργαστούν. Δεν έχουμε, φίλες και φίλοι, στην Ελλάδα αρκετούς συνεργαζόμενους αγρότες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η αγορά είναι σκληρή και δύσκολη και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε οικονομίες κλίμακος, να μειώσουμε το κόστος, να διεισδύσουμε σε νέες αγορές. Αυτό αφορά και εσάς, αφορά και εμάς. Εμείς θα δώσουμε τα κίνητρα και εσείς πρέπει να τολμήσετε, όπως το έχουν κάνει πολλά καινούργια συνεργατικά σχήματα. Να συνεργαστείτε, να ενώσετε δυνάμεις, ώστε τα καταπληκτικά σας προϊόντα να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας με το γάλα. Ξέρουμε ποιοι το κάνουν. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν γίνεται να πουλιέται η φέτα με κάτω από 4 ευρώ το κιλό και να είναι πραγματική φέτα. Θα στηρίξουμε τη διεπαγγελματική ένωση της φέτας, έτσι ώστε όλοι όσοι ανήκουν στην αλυσίδα προστιθέμενης αξίας της φέτας, να έχουν όφελος. Θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ -νομίζω ότι είναι από τη δεκαετία του ‘50- δεν ανταποκρίνεται πια στις νέες προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες, δυστυχώς, θα μας χτυπούν με ολοένα μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Θα διεκδικήσουμε την επόμενη μέρα σταθερούς πόρους για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δεν έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα. Και μιας και μιλάμε για την Ελλάδα, σε μία Ευρώπη που αλλάζει, σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά: ποιον θα εμπιστευθείτε να πάει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των ελλήνων αγροτών; Εμένα ή τον κ. Τσίπρα;


Με τη δική σας δύναμη, με τη δική σας στήριξη είμαι σίγουρος ότι θα έχω την τιμή να είμαι Πρωθυπουργός αυτής της χώρας για να μπορούμε μαζί να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και τέλος, φίλες και φίλοι, έχω ζητήσει από το επιτελείο μου, δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι συγκεκριμένο ακόμα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το αγροτικό πετρέλαιο. Δεν γίνεται σήμερα οι έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρώνουν τόσο ακριβό αγροτικό πετρέλαιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Πριν από τις εθνικές εκλογές θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι συγκεκριμένο και γι’ αυτό το ζήτημα.
Το λέω αυτό, φίλες και φίλοι, επειδή θα ήταν πάρα πολύ εύκολο για μένα όπου πηγαίνω να ακολουθώ την πεπατημένη και να κάνω απλά μια πλειοδοσία παροχών, να τάζω πράγματα τα οποία και εγώ ο ίδιος μέσα μου γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη την επόμενη μέρα. Επέλεξα από την πρώτη μέρα που με τιμήσατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της μεγάλης μας Παράταξης -και θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας- να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί πιστεύω ότι αυτό αξίζετε. Αυτό αξίζουν οι Έλληνες πολίτες. Αξίζουν την αλήθεια και πιστεύω ότι μετά από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, όλοι μας ωριμάσαμε. Όλοι μας κάναμε τη δική μας αυτοκριτική. Όλοι μας είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την επόμενη μέρα. Το ίδιο κάναμε και εμείς ως Νέα Δημοκρατία. Και εμείς κάναμε τη δική μας αυτοκριτική και αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι. Είμαστε και ανανεωμένοι. Είμαστε η νέα Νέα Δημοκρατία η οποία κρατάει ως κόρην οφθαλμού την παρακαταθήκη και τις αξίες του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Χαίρομαι, γιατί σήμερα βλέπω μία παλιά σημαία της Νέας Δημοκρατίας από τις μεγάλες συγκεντρώσεις της δεκαετίες του ’80. Αλλά, βλέπω και τις νέες σημαίες της Νέας Δημοκρατίας και βλέπω -πάνω από όλα- πολλές ελληνικές σημαίες, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη της Ελλάδος, είναι η γαλανόλευκη Παράταξη. Αλλάξαμε, λοιπόν, και εμείς, το βλέπετε στο ευρώψηφοδέλτιό μας, πως συμπυκνώνει την εμπειρία και την ανανέωση με έμπειρους πολιτικούς, αλλά και με νέους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να γίνουν πολιτικοί. Και θα είναι, πράγματι, δύσκολη η επιλογή την οποία θα πρέπει να κάνετε όταν θα χρειαστεί να βάλετε 4 σταυρούς για να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς υποψηφίους. Αυτοί είμαστε όμως. Η νέα Νέα Δημοκρατία με σχέδιο, με όραμα, με συγκροτημένο πολιτικό λόγο, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά ότι είμαστε η Παράταξη για τα δύσκολα, ότι είμαστε η Παράταξη που θα κάνει πράξη τη μεγάλη αλλαγή.
Εδώ από τη Λάρισα, εδώ από τη Θεσσαλία απευθύνομαι, για άλλη μια φορά, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Απευθύνομαι, πάνω από όλα, και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγωνιστές και φίλους της Παράταξης που δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, που στάθηκαν μαζί μας στα δύσκολα. Που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας όταν κάποιοι είχαν κατεβασμένα τα βλέμματα. Εσείς, φίλες και φίλοι, είστε η Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαστε εμείς. Όλοι εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί αποδείξατε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο Κόμμα το οποίο έχει πραγματικά ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Γιατί είμαστε μια βαθιά λαϊκή Παράταξη, ερχόμαστε από τους πολλούς και είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε όλους τους Έλληνες. Απευθύνω, λοιπόν, και από εδώ από τη Λάρισα μια πρόσκληση συμπόρευσης και σε παλιούς φίλους μας οι οποίοι είχαν ψηφίσει την Παράταξή μας κάποια στιγμή στο παρελθόν. Θυμάμαι όταν πρώτος μπήκα για πρώτη φορά στη Βουλή το 2004 πριν από ακριβώς 15 χρόνια στη μεγάλη, στην ιστορική νίκη του Κώστα Καραμανλή στις 7 Μαρτίου του 2004. Τότε τη Νέα Δημοκρατία την είχαν στηρίξει 3,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Πολλοί από αυτούς τους φίλους μας χάθηκαν στην πορεία. Πικραμένοι, στενοχωρημένοι, είτε έμειναν σπίτι τους, είτε επέλεξαν άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Και είμαι σίγουρος ότι ανάμεσά μας σήμερα βρίσκονται πολλοί φίλοι μας οι οποίοι θα μας ξανά ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Σας ευχαριστώ, καλώς ορίσατε πάλι στο σπίτι σας, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι σας.
Θέλω να απευθυνθώ όμως -και είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκονται αρκετοί και σήμερα ανάμεσά μας- και σε συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Και οι οποίοι πίστεψαν -πράγματι, ακούγονταν πολύ ελκυστικό λες και αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα το κάναμε και εμείς πρώτοι- ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και με ένα άρθρο τα μνημόνια. Ότι μπορούσαμε να αυξήσουμε τις συντάξεις και να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Πίστεψαν, όμως, κάποιοι ότι αυτά μπορούσαν να γίνουν πράξη. Είδαν, έμαθαν, και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευθούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Θέλω να απευθυνθώ και σε φίλους μας οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται να ψηφίσουν άλλα μικρότερα Κόμματα σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει αυτή η λογική, την ακούω από διάφορους, των ίσων αποστάσεων. Ότι πρέπει να έχουμε ίσες αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, ίσες αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία λες και είμαστε το ίδιο. Δεν είναι η ώρα, φίλες και φίλοι, για ίσες αποστάσεις. Είναι η ώρα για ξεκάθαρες επιλογές, διότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ πιο σημαντικό. Δεν είναι απλά ιδεολογικό. Είναι ένα διακύβευμα αξιακό. Είναι τι χώρα θέλουμε. Είναι τι Δημοκρατία θέλουμε. Δίνουμε έναν αγώνα όχι μόνο για την οικονομία, για τις δουλειές, δίνουμε έναν αγώνα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Δίνουμε έναν αγώνα για να σεβόμαστε τις απόψεις του αντιπάλου μας. Θα αναγνωρίζω πάντα στον αντίπαλό μου και θα αγωνίζομαι για να έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Δεν θα φιμώσω κανέναν, δεν θα απειλήσω κανέναν, δεν θα πω ότι θα βάλω κανέναν “τρία μέτρα κάτω από το χώμα”. Δεν θα διχάσω τους Έλληνες, θα ενώσουμε τους Έλληνες, θα τιμήσουμε τη δημοκρατική μας Παράταξη και τη δημοκρατική μας παράδοση.
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτά τα μεγάλα διλήμματα για το πού πρέπει να πάει η χώρα, αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα είμαστε ασφαλείς ή ανασφαλείς, αν θα επιλέξουμε μία τρομερή φυγή στο μέλλον και την ευημερία για όλους ή την φτωχοποίηση της κοινωνίας, αν θα είμαστε με την Ευρώπη ή αν θα είμαστε με το Μαδούρο, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφος. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των ευρωεκλογών. Και αν κρίνω από την παρουσία σας σήμερα, αυτό θα γίνει και με το παραπάνω. Απευθύνομαι, όμως, και στα νέα παιδιά: πολλά είναι μαζί μας σήμερα και αυτό με χαροποιεί, κάποια άλλα μπορεί να μας ακούν. Και θα τους ζητήσω καταρχάς να έρθουν να ψηφίσουν και να μην ξεχνούν ποτέ ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Και ότι τελικά την ιστορία της δικής τους γενιάς πρέπει να την γράψουν οι ίδιοι και να μην την εκχωρήσουν σε κάποιον άλλον. Να σκεφτούν προσεκτικά, να ψηφίσουν με το μυαλό, αλλά να ψηφίσουν και με την καρδιά. Να ψηφίσουν για καλά σχολεία, να ψηφίσουν για καλά πανεπιστήμια, να ψηφίσουν κυρίως για καλές δουλειές την επόμενη μέρα. Να ψηφίσουν για τις συντάξεις που κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν και αυτά τα νέα παιδιά τα οποία σήμερα δουλεύουν και σου λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρω καμία σύνταξη. Για όλα αυτά, λοιπόν, καλώ την νεολαία να έρθει να ψηφίσει. Και θυμάμαι πάντα, το λέω συχνά, τους στίχους ενός τραγουδοποιού με τον οποίο μεγάλωσε η δική μας η γενιά, ο οποίος έλεγε: “Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα”. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να διαμορφώσει το μέλλον χωρίς τη δική σας συμμετοχή.
Φίλες και φίλοι,
Έμειναν 11 μέρες μέχρι τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση και ξέρουμε όλοι όσοι πολιτευόμαστε, το πόσο έχουμε δουλέψει από το πόσο εύκολα αρχίζει να κλείνει η φωνή μας. Αλλά, θα πάμε μαζί μέχρι αυτές τις τελευταίες δέκα μέρες. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μαζί. Θα είμαστε σε κάθε κάλπη, θα μας βοηθήσετε να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι σήμερα ακόμα σκέπτονται αν πρέπει να μας στηρίξουν, για να στείλουμε, όλοι μαζί, το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Για να είναι η 26η Μαΐου μία φωτεινή μέρα Για μία φωτεινή Ελλάδα. Για να είναι η 26η Μαΐου ημέρα της Νέας Δημοκρατίας. Ψηλά τις σημαίες, πάμε όλοι μαζί για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Πάμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ξανά την Παράταξη όλων των Ελλήνων. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.NEWS