Το ταξίδι ξεκίνησε για μια νέα προσπάθεια και μια νέα αρχή για την Περιφέρεια Αττικής

by Expertnews.gr

«Το ταξίδι ξεκίνησε για μια νέα προσπάθεια και μια νέα αρχή για την Περιφέρεια Αττικής» τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ευχόμενος «καλή και δημιουργική θητεία», από την αίθουσα της Παλαιάς Βουλής όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ειδική πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής,

Ο συμβολισμός του ιστορικού αυτού χώρου για την έναρξη του έργου μας, σημείωσε ο κ. Πατούλης, υποδηλώνει το σεβασμό στις αρχές και την ιστορία του τόπου και της Αττικής αλλά και τις αποφάσεις πολύ σημαντικού βάρους για όλους μας που θα κλιθούμε να λάβουμε.

Επισήμανε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι να δοθούν λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αττική μέσα από ενότητα, σύνθεση απόψεων και συνεργασία. Στην Περιφέρεια, προσέθεσε, χρειάζεται να δώσουμε ώθηση μέσα από τις πολιτικές και τις απόψεις που θα εκφράζονται τεκμηριωμένες και θα αποτελούν τη συνισταμένη του έργου των δημάρχων. «Τα προβλήματα των πολιτών υπερβαίνουν κομματικούς διαχωρισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της Αττικής μας», υπογράμμισε.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε με ενωτικό πλαίσιο, σημείωσε νέος περιφερειάρχης ανακοινώνοντας ότι ήδη δύο παρατάξεις δήλωσαν τη σύμπραξη τους στην διοικούσα παράταξη. Πρόκειται για την «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδάκη και την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», με επικεφαλής τον Ανδρέα Κούρτη, ο οποίος κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί τους Βορειοηπειρώτες.

Το νέο προεδρίο του ΠΕΣΥ συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των τριών πλειονοψηφησάντων παρατάξεων με προτάσεις των επικεφαλής τους, και έχει ως εξής: Πρόεδρος Χρήστος Θεοδορώπουλος, αντιπρόεδρος από την παράταξη “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Θεόδωρος Σχινάς και γραμματέας από την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” του Γιάννη Σγουρού, ο Σπύρος Αδαμόπουλος.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου προεδρείου, υπερψήφισαν και οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του περιφερειακού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”, “Ελληνική Αυγή”, “Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής”, “Ανυπόταχτη Αττική” ψήφισαν λευκό, ενώ η “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ” απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και η “Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος” ψήφισε κατά της υποψηφιότητας του Θ. Σχινά ως αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ Θεοδωροπούλος ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη θητεία, σημειώνοντας ότι κοινός αντίπαλος όλων είναι τα προβλήματα της Αττικής. Δεσμεύτηκε δε ότι από τη θεσμική του ιδιότητα θα διασφαλίσει την αρχή της νομιμότητας της πολιτικής ισονομίας και του πολιτικού λόγου στη διαδικασία των συνεδριάσεων.NEWS