Το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού, στην Κύπρο στις 29-30 Ιουλίου.

by Expertnews.gr

Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, αλλά και κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου.

O πρωθυπουργός φτάνει στο νησί τη Δευτέρα το πρωί και αμέσως θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη διμερή συνάντηση αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν στις 12:00 δηλώσεις στον Τύπο.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και το απόγευμα με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το πρόγραμμά του τη Δευτέρα ολοκληρώνεται με δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αναστασιάδης.

Την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον τέως ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη και τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Ρολάνδη καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκη Μάτση.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή όπου θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα  «Φυλακισμένα Μνήματα», στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ενώ αναχωρεί από το νησί το μεσημέρι της Τρίτης.
NEWS