Το πρόγραμμα SURE και οι χρηματοδοτήσεις από την ΕΤΕπ στο επίκεντρο του eurogroup

by Expertnews.gr

Η πρόοδος σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης των εργαζόμενων SURE και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ) θα βρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup με διευρυμένη σύνθεση.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση, που θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναμένεται να αρχίσει στις 16.45 (ώρα Ελλάδας) για την εξέταση «της προόδου που έχει γίνει σχετικά με τα τρία οικονομικά δίχτυα ασφαλείας στη βιντεοδιάσκεψη της 9ης Απριλίου», τα οποία εγκρίθηκαν από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στήριξης από την πανδημία του ESM (ESM Pandemic Crisis Support) εγκρίθηκαν στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής και σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την ιδιότητά τους ως μέλη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, θα το θέσουν σε λειτουργία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter. Το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει τη χορήγηση δανείων, συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ, στις χώρες – μέλη για τη στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων στην κρίση, ενώ το πρόγραμμα της ΕΤΕπ προβλέπει την παροχή ρευστότητας, συνολικά 200 δισ. ευρώ, για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


NEWS