Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη

by Expertnews.gr

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα μιλήσει  την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Αστόριας «Πέτρος Γ. Πατρίδης» «30_03 30th Drive, Astoria,  NY 11102»  στις 7:00 μμ.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός, μετά από πολλά χρόνια θα μιλήσει στην Αστόρια.

Η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για Ελληνικά θέματα για την Ελλάδα, όσο και για τα θέματα που έχουν σχέση με τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. αναφέρθηκε χθές σε συνέντευξη του, στον REAL FM ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, λέγοντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ότι :

Είναι ένα πολύ σημαντικό. Θέλουμε να δείξουμε μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στην καρδιά της Ευρώπης και έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Γι’ αυτό ο στόχος μας είναι τριπλός: Πρώτον, να αναδείξουμε το οικονομικό μας σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, που δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το δεύτερο είναι να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στη διεθνή σκηνή, με τον τρόπο που της αρμόζει. Και εδώ υπάρχουν και τα περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτά της Τουρκίας, αλλά και τα διεθνή θέματα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο Τραμπ και με άλλους σημαντικούς ηγέτες  κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη. Θα δείξει μια χώρα, που έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα για όλη την ανθρωπότητα. Θα μιλήσει για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες, πολύ σημαντικούς για όλον τον κόσμο. Θέλουμε, λοιπόν, να δείξουμε σ’ αυτό το ταξίδι ότι η χώρα μιλάει, για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ότι είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo, στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Οκτωβρίου 2019.


NEWS