Το 14ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

by Expertnews.gr

Το roadshow ξεκίνησε στο Λονδίνο με θετικό πρόσημο, αφού οιαποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, χθες στο 10ετές κατέγραψαν νέο ρεκόρ σπάζοντας το φράγμα του 1,4%, αγγίζοντας το 1,38%. Η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων είναι δείγμα επιστροφής της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία,στο οποίο συνέβαλε και η δρομολόγηση της πρόωρης αποπληρωμής δανείων του ΔΝΤ.

Σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, ενώ σειρά συναντήσεων θα έχουν ο CEO του Ομίλου ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης και η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Ο υπουργός θα αναλύσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη στόχευση της κυβέρνησης για ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 3% και για επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στην επόμενη διετία.

Ο κ.Σταϊκούρας θα αναφερθεί και στην υποβολή του επίσημου αιτήματος για την πρόωρη αποπληρωμή 2,9 δισ. ευρώ από το δάνειο του ΔΝΤ προς τη χώρα μας, η οποία πυροδότησε την περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει πολλές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με συμμετέχουσες εταιρείες και επενδυτικά σχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από τα πρώτα ραντεβού των εισηγμένων με τους εκπροσώπους των 100 και πλέον funds είναι ιδιαίτερα θετικά και οι συζητήσεις γίνονται σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Την ίδια ώρα, έχουμε επανάκαμψη μεγάλων funds έπειτα από πολλά χρόνια, τα οποία μάλιστα δείχνουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα: Blackrock, BNP Paribas, Deutsche Bank, Fidelity MGMT & Research, Goldman Sachs, ColdGSO, Hamblin Watsa INV Counsel, Invesco, JP Morgan, One Investments, Schroders, Soros Fund MGMT, Stewart Investors, T Rowe Price, TT International και Wellington κ.α. Τα funds επιδίδονται σε στοχευμένες ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των εταιρειών και τις προοπτικές και φαίνεται μια προδιάθεσηNEWS