Θ.Ρουσόπουλος : Η πρωτοβουλία “ No child alone” του πρωθυπουργού

by Expertnews.gr

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι, μετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη Ευρώπης Liliane Maury Pasquier και το σώμα για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υπό την αιγίδα του την προστασία των ανηλίκων παιδιών θυμάτων του προσφυγικού προβλήματος. Ανέλυσε, μάλιστα, την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού η οποία έχει ως σύνθημα “ No child alone”, κανένα παιδί μόνο του, και ζήτησε από την πρόεδρο του Συμβουλίου την συνδρομή της στην αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

Η κα Pasquier υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι θα την στηρίξει και συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» ενώ επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, θέση σύμφωνη με τις ελληνικές απόψεις. «Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε, χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε, επίσης, τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.NEWS