Τελετή παράδοσης των νέων κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που ανακαίνισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

by Expertnews.gr

Στη Βάρη μετέβη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στην τελετή παράδοσης των νέων κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που ανακαίνισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η συμμετοχή μου στην τελετή αυτή, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μου παρέχει, για μιαν ακόμη φορά, την ευκαιρία να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτείας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη νέα δωρεά του και προσφορά του, η οποία προστίθεται στην, ήδη εμβληματική, σειρά δωρεών του. Με τον τρόπο αυτό, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύεται, εκ νέου, άξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών, στην πραγματικότητα δε των εθνικών μας ευεργετών. Και τούτο διότι η προσφορά τους υπήρξε προσφορά προς το Έθνος μας, στηρίζοντας το ελληνικό κράτος ιδίως σε κρίσιμες περιόδους. Σε αυτή τη χορεία δωρεών εντάσσεται και η νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δοθέντος ότι αφορά τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την οποία ίδρυσε, την 1η Ιουλίου 1828, ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας ως την πρώτη παραγωγική Σχολή Αξιωματικών του Στρατού, και που έκτοτε υπήρξε πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρος στους αγώνες του λαού μας και του έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Με δεδομένο το γεγονός ότι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εκπληρώνει διαχρονικώς και επαξίως την εθνική, κυριολεκτικώς, αυτή αποστολή της, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται, ευλόγως, στις δωρεές εκείνες, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στα κριτήρια των εθνικών ευεργεσιών και ευεργετών».

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση των πέντε κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, που εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν πέντε λόχους Ευελπίδων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν να ανακαινισθούν από το 1992.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, βουλευτές της περιφέρειας Αττικής και του νότιου τομέα της Β’ Αθηνών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι επίσημοι.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Η πλήρης ανακαίνιση των κτιρίων αποτελεί νεά δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και αφορά και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).
NEWS