Τελετή Αγιασμού στην Ολομέλεια της Βουλής για την έναρξη της Δ΄ Συνόδου της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου

by Expertnews.gr

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Δ΄ Συνόδου της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Α΄ Αντιπρόεδρο, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου κατά την άφιξή τους στο Κοινοβούλιο και τους συνόδευσαν στο σαλόνι του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση, καθώς και χαιρετισμό με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά, ο κ. Ν. Κακλαμάνης από την έδρα της Βουλής ανέγνωσε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου και ακολούθησε ο αγιασμός.

Με την ολοκλήρωση του αγιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος συνέστησε στα μέλη του Κοινοβουλίου ομόνοια, δύναμη και υπομονή για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, έδωσε έμφαση στην αξία της συνεννόησης για την από κοινού αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών.

Ακολούθησε η εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Εξελέγησαν:

Κοσμήτορες από την πρώτη σε δύναμη Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

1. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης

2. Ξενοφών Μπαραλιάκος

Κοσμήτορας από τη δεύτερη σε δύναμη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

1.Αικατερίνη Καζάνη

Γραμματείς από την πρώτη σε δύναμη Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

1. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

2. Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

3. Γεώργιος Βρεττάκος

4. Σπυρίδων Κουλκουδίνας

Γραμματέας από τη δεύτερη σε δύναμη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

1.Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης

Γραμματέας από την τρίτη σε δύναμη Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

1.Μαρία Κομνηνάκα

NEWS