Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αναστασιάδη

by Expertnews.gr

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, στις 16:30, ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Από το βήμα της 4η Ευρω-αραβικής Συνόδου, ο Κύπριος πρόεδρος έστειλε μήνυμα πως η Κύπρος είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς και πως δεν έχει ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες.

«Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις τελευταίες προκλήσεις, να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αξιοποιήσουμε τα αποθέματα του φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν, ως πηγή περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας, ανάπτυξης και συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Ουδέπτε παραγνωρίσαμε ή παραγνωρίζουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών» πρόσθεσε και σημείωσε πως «μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε εισηγηθεί τους τρόπους διασφάλισης μέχρι την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα».

Εστιάζοντας στο Κυπριακό, υπογράμμισε τη βούλησή του «να βρεθεί επιτέλους μια ειρηνική λύση, που να επιτρέπει στις δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά, με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομόσπονδο κράτος, δικοινοτικό, διζωνικό, που θα διασφαλίζει τα ελάχιστα που και οι λοιποί των Ευρωπαίων πολιτών απολαμβάνουν, θα διασφαλίζει δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα δημιουργεί τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων πέρα και μακριά από τις όποιες τρίτες εξαρτήσεις».


NEWS