Συναντήσεις του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στη Κύπρο

by Expertnews.gr

 

Επιδίωξη μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως προς τούτο, κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι δρομολογημένο, ούτε σε επίπεδο αρχηγών κρατών ούτε σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών ωστόσο δεν είναι αυτό κάτι που μπορεί να αποκλεισθεί καθώς σε κάθε περίπτωση θα εκτιμηθεί το κλίμα και αν θα συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα ή θα υπάρξει οπισθοχώρηση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των επαφών του με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου, ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης είπε ακόμα ότι δεν βλέπει σύγκλιση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στο άμεσο μέλλον. Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει δημοσίευμα της αθηναϊκής Εστίας στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει όχι σε άτυπη πενταμερή, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μακρινό σενάριο αυτό.
Στην διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου -πρόταση που ο ίδιος αποδέχθηκε με χαρά- να είναι υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη στήριξη της ΝΔ, στο επικείμενο Συνέδριο του ΕΛΚ το φθινόπωρο.

NEWS