Στο digital economy forum 2019,Κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

by Expertnews.gr

Την ψηφιακή τεχνολογία ως κρίσιμο καταλύτη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τον ψηφιακό συντονισμό της χώρας στην 4η βιομηχανική επανάσταση, με στόχο μία νέα, σύγχρονη, ψηφιακή Ελλάδα, θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) στο digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο digital economy forum 2019 πρόκειται να παρευρεθούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, αξιωματούχοι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, κορυφαία πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν στην προσέλκυση επενδύσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες στη χώρα μας, στην αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, στην ψηφιακή Ελλάδα της επόμενης πενταετίας, καθώς και στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της πολιτείας και της οικονομίας.

Στις παραπάνω θεματικές ενότητες, θεσμικοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων, τόσο του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και άλλων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, θα αναλύσουν τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας ως απαραίτητο συστατικό για την καθημερινή λειτουργία τους, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα.

Οι επικεφαλής των εταιρειών, από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, θα συζητήσουν για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον, τον σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα για την ψηφιακή Ελλάδα της επόμενης πενταετίας, αναλύοντας και τη διεθνή εμπειρία.
Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Ελλάδα ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα startup επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΣΕΠΕ υποστηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά το οικοσύστημα αυτό και διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «Startups d.Day», έναν σύγχρονο διαγωνισμό καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις, δίνοντας, μάλιστα, στις πέντε κορυφαίες ομάδες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την ιδέα τους από το βήμα του digital economy forum 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2019 και το Startups d.Day στο deforum.sepe.gr.NEWS