Στις 13,5 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

by Expertnews.gr

 

Στις 13,5 μονάδες διατηρείται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», μεταξύ 18-23 Οκτωβρίου, σε δείγμα 2.204 ενηλίκων.

Πιο αναλυτικά, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Και τα δύο κόμματα χάνουν από μία μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Από τις 7 Ιουλίου που εκλέχθηκε, ο πρωθυπουργός κυμαίνεται σε ποσοστά μεταξύ 37% και 45%, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, σύμφωνα με την Pulse, να υποχωρεί.

Οι πρώτες 100 ημέρες

Στην αποτίμηση των πολιτών για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, το 30% συμφωνεί ότι οι καλύτερες επιδόσεις της καταγράφονται στα φορολογικά θέματα, ενώ ακολουθούν τα θέματα ασφάλειας (10%) και οι επενδύσεις (8%).

Πάντως, το 35% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί «δύσκολη» ή πολύ δύσκολη» την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, ποσοστό κατά μία μονάδα μεγαλύτερο αυξημένο συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα (17-18 Σεπτεμβρίου).

Στην ερώτηση αν θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 61% απαντά ότι κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Η ψήφος των αποδήμων

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων και το εάν πρέπει να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων ώστε αυτή να καταστεί δυνατή, το 73% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι». Οι ισχυρότερες θετικές τάσεις καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, ενώ μόνο το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  απαντά «σίγουρα ναι» στην ανάγκη συμφωνίας των κομμάτων για το θέμα.NEWS