Στήριξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού

by Expertnews.gr

Τη στήριξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού εξέφρασε ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκαινιάζοντας το 16ο Ναυτικό Σαλόνι, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Ζήτησε δε τις προτάσεις των ανθρώπων του χώρου, προκειμένου αυτές να ενταχθούν σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που εξετάζει το υπουργείο με άξονα τον θαλάσσιο τουρισμό.

«Τα αιτήματά σας τα γνωρίζω. Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζουμε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβουν και τον κλάδο σας (κατασκευαστυών-εμπόρων σκαφών), αλλά και ευρύτερα τον θαλάσσιο τουρισμό, που αποτελούν μία στρατηγική επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Είναι ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και έχετε δίκιο να λέτε ότι πλέον ούριος άνεμος φυσάει στη χώρα μας. Κι αυτό δεν είναι τυπικό. Ήδη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στην πράξη στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Έχετε δίκιο που θέτετε το ζήτημα των τεκμηρίων, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Περιμένω να μου φέρετε τις προτάσεις σας, συγκεκριμένα πράγματα, εναρμονισμένα με την εθνική και τη διεθνή νομοθεσία» είπε ο υπουργός.

«Θέλουμε τη συνεργασία σας, επιδιώκουμε τη βοήθειά σας, είστε οι θεσμικοί μας σύμβουλοί στα ζητήματα του κλάδου σας. Είναι βούλησή μας να προωθήσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τον κλάδο σας, αλλά και με τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη νέα τουριστική περίοδο» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.
NEWS