Στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων τουρισμού

by Expertnews.gr

Στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων τουρισμού, που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook,  με πρρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ του ΟΑΕΔ πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες , ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Το πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, θα ξεκινήσει εντός του 2019 (με 100.000 ευρώ) αλλά το κύριο μέρος του θα υλοποιηθεί το 2020 (με 21 εκ. ευρώ) και το 2021 (με 9,9 εκ. ευρώ) και θα αφορά` την επιχορήγηση του 100% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι του ύψους των 500 ευρώ.

Στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων που λαμβάνονται για την άμβλυνση των επιπτώσεων στον ελληνικό τουριστικό χώρο από την πτώχευση του τουριστικού κολοσσού, ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι μόλις οι υπηρεσίες του υπουργείου θα έχουν ολοκληρώσει την κοστολόγηση των επιπτώσεων (κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών) θα κατατεθεί στην Κομισιόν το αίτημα για την χρηματοδότηση των πληγέντων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του  ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το φαινόμενο της Thomas Cook, είναι ένα φαινόμενο που στηρίχθηκε με κονδύλια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε το 2015, 400.000 ευρώ συνδιαφήμιση ΕΟΤ και Τhomas Cook και τα έφτασε στο 1,4 εκ. ευρώ το 2019. «Δηλαδή, μαζί με την πτώχευση της Τhomas Cook, πτώχευσε και η τουριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει επιτέλους να το κατανοήσετε αυτό και σταματήστε να κουνάτε σε μας το δάχτυλο. Διότι δεν μπορεί όταν έχετε ανοίξει τρύπα στη βάρκα να μας εγκαλείτε πως θα κρατάμε τον κουβά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

«Το γεγονός ότι δράσαμε άμεσα και στηρίξαμε τον κλάδο, φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 16% οι τουριστικές εισπράξεις μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο, σε αντιστοιχία με τον ίδιο περσυνό μήνα», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

NEWS