Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, έφθασε το απόγευμα στην Κύπρο από το Βουκουρέστι, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία συμμετείχαν στις εργασίες της Ολομέλειας της 27ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέθεσε δείπνο προς την κ. φον ντερ Λάιεν, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο δείπνο, παρακάθισαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά.
Πριν από την έναρξη του δείπνου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξενάγησε την κα Ursula von der Leyen στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων:
Ο θαλάσσιος διάδρομος για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η αυριανή επίσκεψη στο λιμάνι Λάρνακας για τον σκοπό αυτό
Η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και το Μεταναστευτικό
Την Παρασκευή η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στην Κύπρο.
Η Πρόεδρος της ΕΕ, θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία και μετά θα μεταβεί στο λιμάνι της Λάρνακας, όπου θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα.
Μετά την επίσκεψη αυτή θα κάνει δήλωση προς τα ΜΜΕ.
