Στην Αθήνα τον Οκτώβριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo

by Expertnews.gr

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο .

Σημειώνεται ότι Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχος της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πρώτες συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της νέας ελληνικής κυβέρνησης κ.Νίκου Δένδια, ήταν με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Mike Pompeo.

Ο κ Δένδιας  σε δηλωσεις του είχε πει ότι :”Ξέρουμε όλοι ότι η στενή σχέση Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια μεγάλη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάθε φορά να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη σχέση.

Μιλήσαμε για τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, για την εμβάθυνση του Διαλόγου αυτού και την περίληψη κι άλλων θεμάτων σε αυτόν. Επίσης, προσκάλεσα τον κ. Pompeo να έρθει στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση του Διαλόγου. Η αμερικανική πλευρά θα το δει με πολύ θετικό τρόπο κι είναι αρκετά πιθανό αυτό να συμβεί το φθινόπωρο”.

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα συζητήθηκε και στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον την Τρίτη 6 Αυγούστου, που είχε  με εκπροσώπους ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών αλλά και οικονομικών  παραγόντων.

Ο κ. Φάνον, βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρώτης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης.

NEWS