Στη Βουλή διαβιβάζεται, για τη Novartis, προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία

by Expertnews.gr

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δια μέσου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για τη Novartis, προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση διαβιβάζεται προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία.

Υπενθυμίζεται πως στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευυάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, κατονόμασαν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση, με τον κ. Βενιζέλο μάλιστα να τον χαρακτηρίζει εμπνευστή της σκευωρίας .

Πλέον, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Σημειώνεται πως οι καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή αλλά και οι απαντήσεις Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη επαναφέρουν την υπόθεση Novartis δυναμικά  στο προσκήνιο και το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επονομαζόμενος ως «Ρασπούτιν» από τον κ. Σαμαρά, που είχε μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έξω από το Μαξίμου, βρίσκεται στο στόχαστρο των  καταγγελιών από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ως ο ενορχηστρωτής μίας σκευωρίας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ευ. Βενιζέλος βάζει και τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο, ως τον ηγέτη που κουνούσε τη μπακέτα με σκοπό να πλήξει πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την ίδια ώρα το Γραφείου Τύπου της ΝΔ σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Novartis ανακοίνωσε ότι :

«Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!»NEWS