Στη Χάγη αύριο ο πρωθυπουργός σε συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε

by Expertnews.gr

Επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 14.15 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί στη Χάγη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Νωρίτερα, στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) στο Αϊντχόβεν, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology. Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες και πώς αυτές μπορούν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί μια περιοχή της Ευρώπης που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Στόχος της πρωτοβουλίας του αυτής είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το ολλανδικό, θα δημιουργήσουν μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα Ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόριος Δημητριάδης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κι ο διευθυντής του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος.

NEWS