Σταύρος Καλαφάτης: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί το τέλος του κατήφορου και την αρχή μίας νέας πορείας

by Expertnews.gr

Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί το τέλος του κατήφορου και την αρχή μίας νέας πορείας, όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 κάνει την αρχή για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της υπερφορολόγησης και όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αλλά μειώνει και τα βάρη που επισώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά «ξεφορτώνονται» φόρους 1,2 δισ. ευρώ και όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ γίνονται πράξη. «Ό,τι είπαμε, το κάνουμε», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγο πριν τις εκλογές, «για να υπονομεύσει την επόμενη κυβέρνηση, είχε μοιράσει πασχαλιάτικα ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων και είχε εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, αναγκάζοντας τον τότε τσάρο της Οικονομίας να ομολογεί πως δεν είχε ούτε καν για να μειώσει τον ΦΠΑ στον καφέ. Φεύγοντας είχαν επιλέξει να κάψουν τα σπαρτά και να γκρεμίσουν τις γέφυρες. Ακόμα και οι εκθέσεις της Κομισιόν προέβλεπαν πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019».

«Παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, αύξησε το επίδομα θέρμανσης, κάλυψε τις οφειλές στη ΔΕΗ, χορήγησε αυξημένες τις συντάξεις χηρείας και τώρα μοιράζει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλα τα Άτομα με Αναπηρία και σε όλες τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν άνεργα μέλη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και επισήμανε ότι σήμερα επιτυγχάνονται οι στόχοι του 2019 και δημιουργούνται στέρεες βάσεις για μία καλύτερη νέα χρονιά.
NEWS