Σημερα Τρίτη 9 Ιουλίου ορκίζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

by Expertnews.gr

Σήμερα Τρίτη  9 Ιουλίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, και θα ακολουθήσει η παράδοση – παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν  πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του να φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική και να αξιοποιήσει επιτυχημένα στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο τομέα, όσο και ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης.

Την ίδια ώρα αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ώστε να αποφευχθούν αποφυλακίσεις πολυισοβιτών, αλλά και αλλαγές στην απλή αναλογική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπει το πρώτο πολυνομοσχέδιο της κυβερνησης που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μόλις ξεκινήσει το νομοθετικό έργο, στις 23 Ιουλίου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πριν το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής που θα κλείσει στις 10 Αυγούστου για Δεκαπενταύγουστο.

Από τις 20 Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες, θα έρθει στο Κοινοβούλιο το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
NEWS