Σε τροχιά ΝΙΚΗΣ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ η Νέα Δημοκρατία

by Expertnews.gr

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 30,1% έναντι 14,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα ανέρχεται στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτη δύναμη στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, με 6,2% (με αναγωγή φτάνει το 6,9%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7% και η Χρυσή Αυγή με 4%.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση τα παραπάνω πέντε κόμματα είναι τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι αναποφάσιστοι δηλώνουν το 13,3% των ερωτηθέντων (14,8 με αναγωγή).
Σε ό,τι αφορά τις εθνικές εκλογές, βάσει της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 14 μονάδων συγκεντρώνοντας ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3%. Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 12,8% των συμμετεχόντων ενώ η αποχή διαμορφώνεται στο 6,5%.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η Ν.Δ. απέχει ένα βήμα από την αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,8% με τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέρχεται στις 15,7 μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 18,1%, και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,6% και το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.
Το 38,5% δηλώνει ότι προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, ενώ το 21,9 δηλώνει ότι προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.


NEWS